Ja tam byłem na jeździe próbnej i byłem, delikatnie mówiąc, średnio zadowolony z poziomu obsługi. Dlatego zamierzam się przejść do Autocentrum i pewnie do ADF-u we Wrocławiu jeszcze...
Czekam na regularne relacje, jak się auto sprawuje.
Printable View
Ja tam byłem na jeździe próbnej i byłem, delikatnie mówiąc, średnio zadowolony z poziomu obsługi. Dlatego zamierzam się przejść do Autocentrum i pewnie do ADF-u we Wrocławiu jeszcze...
Czekam na regularne relacje, jak się auto sprawuje.
ja widziałem ze sto nowych astr w Polsce i setki na zachodzie, Julek w Polsce widziałem kilka.
brawo, nowy kolego, ładne auto. co prawda nie tak piękne jak 159 ale sciga wzorzec, nigdy nie doścignie ale brawa za ambicje:)
Gratuluję wyboru samochodu Bronas :) Kolor rewelacyjny, wersja wyśmienita. Giulietta dopiero w wersji sport wygląda tak jak powinna. Widać, że masz dobry smak skoro tak skonfigurowałeś sobie auto :D Felgi bardzo ładne, mi ten wzór najbardziej się podoba.
Bronas, szacunek.
Dzięki, dzięki. Po części to także wasza zasługa, koledzy. Czytam to forum od kilku dobrych miesięcy, i coraz bardziej się nakręcałem na AR czytając wasze wypowiedzi. Przyznam się szczerze, że wcześniej Alfa jakoś specjalnie mnie nie podniecała, ale odwiedziłem forum ,poczytałem troche i pomyślałem: kurczę, cos musi być w tej marce,skoro tylu ludzi "wariuje" :-) na jej punkcie...
I rzeczywyście... Od teraz nie jestem pewien czy kiedykolwiek zdecyduję się na inną markę:-)
Pozdrawiam i w razie pytań dotyczących eksploatacji jestem do dyspozycji:-)
Bronas,piękności!
Gratulacje, Bronas :), co nowe auto to nowe.
Szkoda, że nie miałeś porównania ze starszymi modelami AR, jak rozumiem miałeś wcześniej Citroena, dlatego teraz Gulietta może cię szokować na plus, dla nas starych wyg aż takiego szału nie robi;)
Pozdr i życzę gładkich dróg !!
Jako pierwszy właściciel Giulietty na forum będziesz pewnie zasypywany pytaniami :) Mnie ciekawi jak oceniasz komfort podróży na 17tkach przy zawieszeniu sportowym bo prowadzi się na pewno rewelacyjnie, tylko jak znosisz dziury po wygodnym francuzie? :) Jak spisuje się system S&S ? Jak już troche pojeżdzisz to podziel się informacjami odnośnie spalania :)
Pogratulować nowego nabytku! Mnie interesuje szczególnie kwestia gałki (ew. inne elementy-np. klamki wewn.) - plastik, czy metal? Oraz ekranik na górze deski - czy w Distinctive bez navi też tam jest, czy sprzedawcy każdemu wciskają navi? Każdy egzemplarz gazetowy miał ten ekranik....
Nie ma go w standardzie :-/. Jechałem Distinctivem na jeździe próbnej i było pusto.
witam , jestem nowy na forum , a swoje pytanie kieruje do Bronasa, chciałbym się dowiedzieć jak długo czekałeś na Giulliette , pytam ponieważ chce porównać mój czas oczekiwania ( jaki mi wczoraj określono ) do innych którzy czekali na to auto. Sprzedawca w Viamocie powiedział ze auto ma być gotowe na 48 tydzień tego roku co przekłada się na koniec listopada.
Nie do końca tez rozumiem sformułowanie ,,gotowe na " nie wiem czy chodzi o to ze auto zejdzie z taśmy w 48 tyg czy tez będzie do odbioru. Dlatego jeśli ktoś również jest na kupnie Julii lub ją już ma to bardzo bym prosił o podzielenie się refleksja na temat oczekiwania :) pozdrawiam.
Oj, Alfy potrafią długo jechać z Włoch ;). Pewnie tydzień lub dwa można do tego dodać.
No to ja jestem własnie w trakcie. Wg umowy dieler miał mnie poinformowac w 11tygodniu licząc od daty zamówienia, czyli najpóźniej 15X o terminie odbioru. 8X dostałem informację że została wyprodukowana i wyjedzie najbliższym transportem do Polski - ale transporty są organizowane tylko w czwartki, więc wyjechała transportem kolejowym (niestety) dopiero 14X. Dzisiaj 21X dotarła do Polski (centralny skład w Bielsku) i prawdopodobnie w poniedziałek 25X będzie do odbioru, czyli w 13 tygodniu od zamówienia. Reasumując czas oczekiwania obecnie to min. 12tygodni - pewnie będzie krócej bo w międzyczasie włosi mięli 2 tygodniową przerwę urlopową.
ostry marketing:))) zobaczymy, jak to wyjdzie na twardych liczbach:))))))
O 1 dzień za późno na spot :( Ale co się odwlecze... :D
A urlop to podstawa :D
Widzicie koledzy narzekający na małą (prognozowaną) sprzedaż... tylko patrzeć a na forum zaroi się od nowych kierowników Julek :D Inni oczekujący niech się tu ujawnią, a nie jak bronas to robił, dalej obserwują :D
Może by rozesłać trochę klubowych wizytówek do dilerów (przynajmniej zaprzyjaźnionych), żeby wkładali do schowka każdej nowej Belli :D
To koledzy pozamiatajmy do końca.Zainteresowanych najlepszą wersją Julki w Polsce zapraszam do Viamotu.Przepraszam za "skromność" ale nie wytrzymałem.QV,8c,szklany dach i wszystko co dało się zamówić :)
Niestety czekam na dosłanie papierów z Włoch i odbiór w następnym tygodniu. Proszę nie dotykać:)
QV niby fajnie, ale jestem ciekaw, jak się tym będzie jeździło po naszych polskich, gładkich jak stół...
Jeżdzić się będzie tak samo jak innymi wersjami z zawieszeniem sportowym czyli mam nadzieję nie najgorzej.:) Bardzo się cieszę że chłopaki zamówili takie fajne wersje, dzięki temu dowiemy się jak Giulietta spisuje się z tymi silnikami :) Tylko pogratulować :D
Rosmen , czyli w krk beda juz dwie Giullietty :) widziałem pare Mito ale G ani jednej. Moja jest w wersji Distinctive z pakietem premium czyli bi-ksenony , czujniki parkowania i blue&me , silnik 1.4 170KM.
Tak czytam Was od dłuższego czasu i dochodzę do wniosku, że nie dogodzi.:)
Tu gałka, tam brak czegoś, tu plastik, tam kierownica, tu 17cali, tam sportowe zawieszenie. Hehe można się uśmiać w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Jeździłem multiairem 170KM. Fajnie przyśpiesza w dynamic. Hamulce miała tylko za słabe, ale można domówić 330mm. Z zewnątrz jak dla mnie bomba. W środku też nie można się w zasadzie do niczego dowalić. Ogólnie Alfa pełną gębą. Jak się taką parkuje od razu rzuca się w oczy i o to w tym chodzi.
Widziałem QV nie miałem się niestety okazji przejechać, ale kolega z salonu Alfy się zaprzysięgał, że jeździ świetnie nawet szybciej od mojej "niuni" się zbiera.
Wsiadł, przewiozłem go wysiadł zielony i zmienił zdanie.
Dorzucę czego mi brakuje jak już tak marudzimy. Gulietta QV nie ma dźwięku motoru, nawet wydech jest standardowy. Wystarczyło tylko skonfigurować wydech i by było cacy.
Auto moim zdaniem nietuzinkowe, tylko dla wybranych.
Nikt kto jest po polsku normalny nie wybierze Alfy, o której przecież na każdej imprezie słyszy od znawców, że to stoi po serwisach, a nie jeździ. Już nawet nie wspomnę, żę goście w życiu nie mieli Alfy, ba większość z nich nawet nimi nie jeździła.
I to właśnie jest piękne. Lepiej na mieście spotkach 10 guliett niż setkę golfów. Gdyby jeździło dużo Alf to by nie było to już takie zacne.
Kolega jeździł seatami i hondą. Mówił, że nigdy nie kupi Alfy bo to złom. Teraz idzie po 159SW. Eh jak to jazda tym autem zmienia światopogląd.
Pozdrawiam serdecznie nowych właścicieli Alfy Romeo.:D
Przy okazji, czy ktoś się u nich zaopatrywał, pytam o opinie.
http://alfastumper.dk/oscommerce_st/....php?cPath=270
[QUOTE=Niski;409877]Auto moim zdaniem nietuzinkowe, tylko dla wybranych.
I to właśnie jest piękne. Lepiej na mieście spotkach 10 guliett niż setkę golfów. Gdyby jeździło dużo Alf to by nie było to już takie zacne.
Z punktu widzenia interesów firmy i wizji ratunkowej Sergio Marchionne to są stwierdzenia mocne, jak gwoździe do trumny.
---------- Post dodany o godzinie 13:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:00 ----------
Radziu:) brawo, jeden jedyny głos rozsądku w tym towarzystkie beztroskich szpanerów:))
Kupując Alfę QV kierowca nastawia się raczej na sportowe doznania podczas jazdy niż na komfort. Nie każdy lubi bujające się w każdą strone samochody, niektórzy wolą sztywne i dobrze trzymające się drogi :) Nawet za cenę komfortu. Nie wyolbrzymiałbym jednak problemu twardego zawieszenia w Alfie Giulietcie - przecież masz wybór wersji zawieszenia i dobierasz pod swój gust. Z moich doświadczeń wynika że w G. Punto Sport koła 17cali to trochę przegięcie, max to 16cie. Podobnie w Mito. Za to w większym Bravo jeżdziłem na 17tkach na zawieszeniu sportowym i było dobrze, lepiej niż w Punto nawet na 15tkach ! Podejrzewam że do Julki 17tka jest optymalna a i 18tka może by przeszła ale to już ocenią uzytkownicy i na pewną dadzą nam znać :) Trzeba wziąść poprawkę że to całkiem duży samochód i ma nowoczesne wielowachaczowe zawieszenie także nie ma co sie bać większych kół.
Zaraz się okaże, że normalna Giulietta się buja :). Tu najmniej chodzi o komfort, bardziej o podjeżdżanie pod krawężniki, wpadanie w dziury itp. Ja już prostowałem moje dwie 15" (a w weekend jadę zmieniać na zimówki i jestem ciekaw, czy wszystkie będą proste) przez rok a i kilka razy podłogą czy przednim zderzakiem łupnąłem o krawężnik np. A staram się jeździć w miarę ostrożnie.
Jeśli masz samochód o zawieszeniu sportowym i koła o niskim profilu to normalne że musisz podwójnie uważać. Jak ktoś ma fatalne drogi w okolicy i nie lubi pieścić się z samochodem to rozumiem że wybiera kartofle zamiast niskiego profilu:) Szkoda tylko że samochód traci przy tym na wyglądzie i charakterze:( A dla mnie Alfa to przede wszystkim wygląd i charakter :)
Rockduck jaki kolor wybrałeś?
Co do profilu opon i zawieszenia to przejechalem na 18nastkach prawie 120 kkm bez draśnięcia felg, więc jestem spokojny.
Kolega to niezle skakac musi po kraweżnikach:)
Po prostu po Poznaniu jeżdżę i parkuję...
Witam. Ten post powinien być raczej w innym dziale... ale mniejsza o to. Przeżyłem lekki szok. Dzisiaj w Gorlicach, około godziny 10:00 na moście nad rz. Ropa, minąłem się z powolutku jadącą z naprzeciwka białą Guliettą na rzeszowskich blachach. Gdybyście mogli zobaczyć moją reakcje i reakcje przechodniów hehe...... To auto na żywo robi naprawdę piorunujące wrażenie. Nawet przód auta który na fotkach przyprawiał mnie o lekkie mdłości, w "reallu" wygląda bardzo elegancko....może nie specjalnie zadziornie, ale dystyngowanie, z zachowaniem znakomitych proporcji.
Może to ktoś z forum??
A w innym dziale piszą, że nikt się za nią nie obejrzy...
To auto demonstracyjne z rzeszowskiego Auto-Res