Czy M32 może powodować problemy z pooszarpywaniem auta przy redukcji biegu, lub zadławianiem się przy ruszaniu
Printable View
Czy M32 może powodować problemy z pooszarpywaniem auta przy redukcji biegu, lub zadławianiem się przy ruszaniu
blablabla, roznie moze sie uszkodzenie roznego łożyska objawiac. u mnie szumiala caly czas powyżej jakiś 50km/h, tak samo na jakimkolwiek biegu, luzie czy przy wcisnieciu sprzegla (zależało tylko od prędkości auta), nie bylo etapu zeby zaczynała szumiec tylko na niektorych. naprawial pampik, mówił ze bylo uszkodzone inne lozysko niz zwykle w tych skrzyniach, zapamiętałem ze to najwieksze.
Jesli mowa o takim dźwięku jak u mnie
https://youtu.be/s3CwH16VDcY
to na pewno łożyska, po wciśnięciu sprzęgła cicho, na luzie również.
Po wymianie cisza.
alternator, sprężarka klimy, rolki w napędzie rozrządu?
Lewarek się nie rusza jest sztywny jak po braveranie. Przy stałej prędkości nic nie słychać, na luzie też, również nic nie słychać przy przyspieszaniu nawet przy agresywnym przyspieszaniu. Dźwięk jest słychać tylko przy hamowaniu silnikiem z około 2,5 do 1,5 tyś obrotów. Jestem z Mazur - Szczytno.
a przed wymiana rozrzadu szumialo czy nie? jak nie to masz prawdopodobna przyczyne, jak tak to moze alternator, sprężarka klimy
Od początku jak ją kupiłem tak było. A mam ją może miesiąc. Ale raczej na pewno to jakieś łożysko, tak mi dziś nawet znajomy mechanik powiedział jak to słyszał, ale nie miał stanowiska wolnego żeby popatrzeć.