wymienione tylne klocki bo niedawno zaczeło mi piszczeć z tyłu, nie odpuszczały pojechałem tylko przeczyścic zeby zaczeły odpuszczać a tu zonk zagrzane klocki musiały być wymienione
Printable View
wymienione tylne klocki bo niedawno zaczeło mi piszczeć z tyłu, nie odpuszczały pojechałem tylko przeczyścic zeby zaczeły odpuszczać a tu zonk zagrzane klocki musiały być wymienione
nabilem na liczniku 180tys km
Umyłem Alfę oraz zamontowałem dedykowany do 156 końcowy tłumik Sebringa :D
Dźwięk jaki powoduje to czysta poezja, przy czum zupełnie nie przeszkadza podczas jazdy.
Niestety na razie nie bardzo czym mam nagrać, ale jak mi się uda, to wrzucę na forum. W/g danych producenta oraz z hamowni na przykładzie innej Alfy 156 (2.0 T.S.) gwarantuje przyrost mocy na poziomie 4-5 KM.
http://sebring.pl/produkt/5284/tlumi...76-skosna.html
Pozdrawiam.
- Rafał
Wczoraj założyłem oponki na własnoręcznie odnowione "TELEFONY" :) - efektem pochwalę się jak cyknę fotki ;)
Dzisiaj tylko (albo AŻ ! :D ) klubowe rameczki, żebym rozpoznawalny był... :D
Wymieniłem wahacz przedni od kierowcy... po za tym na pewno pójdzie na myjnie gdyż na myjni jest stałą klientką :)
bella dostała letnie buciki :) a niedługo zmiana hamulców ;)
Dziś moja 145 wyjechała z warsztatu wyposażona w :
-nowy olej wraz z filtrem
-nowy filtr paliwa
-nowe wahacze (przód)
-nowe sprzęgło wraz z wysprzęglikiem
-nowe odboje tylnej osi
-nowy przewód wspomagania
-nowe górne mocowanie kolumn przedniej osi
Dodatkowo klemy akumulatora dostały ładną, czerwoną (!) osłonę.
I to chyba tyle :)
Ja dziś swoją Belle umyłem wyglancowałem na bóstwo i kierunki boczne wymieniłem:)
moja bella dostala nowe oleum i filterek knechta.
W mojej V6 miejsce przerdzewiałego tłumika końcowego zajął dedykowany do 166 V6 tłumik Remus. Teraz bella pięknie brzmi również z tyłu :)