Takie same odnosiłem wrażenie. O dziwo srebrny w połączeniu z tymi felgami pięknie się prezentuje :) Mógłbym się nawet zastanowić nad jego wyższością nad białym pastelem...
Printable View
Nie żeby każdy swoje chwali ... ale przy odbiorze mojego autka facet zamawiał QV - w zasadzie to on od dwóch miesięcy zamawiał i wahał się z kolorem .... podziękował mi że poczekał i mógł zobaczyć jak wygląda srebrny bo nikt na plac nie sprowadza. Zamówił Srebrną po tych dwóch miesiącach wahania. Ja szczerze napiszę ze zamówiłem srebrny z dwóch powodów ....
1. Biały pastel - słyszałem że bardzo delikatny (może mit, ale się przestraszyłem) a najpierw zamówiłem Biały w ostatniej chwili zmieniłem :)
2. Białych, i Etna Julek widzę po prostu najwięcej - to już nudne ... a srebrnej nie widziałem .... ot cała filozofia ....
Natomiast przyznam że bałem się że będzie źle - a moim zdaniem wyszło na bardzo akceptowalnym poziomie :) Ale o gustach .... :)
---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:00 ----------
W salonie jak odbierałem... zrobiono mi przyjemność i pokazano jak wygląda na "ciemnych" turbinkach .... ot ... nie ma teraz opcji kupuje turbiny jako felgi na lato :) Wręcz rewelacyjnie wyglądał :) .... A miałem na zimę kupić 16" niby po to zrezygnowałem z powiększonych tarcz .... czego teraz strasznie żałuje :( To Auto po prostu "nie wygląda" na 16" felgach. Przestroga dla przyszłych zamawiających .... Nich Was ręka Boska Broni przed kupnem Julki na 16" kartoflakach !! :)
@tygrysio:
Zamówiłem Julkę w kolorze 8C na tych felgach, które ty obecnie posiadasz. Jestem ciekaw efektu :)
8C jest bezkonkurencyjne - nie ma dyskusji ... wygląda pięknie - kolor stworzony dla tego auta - bez względu na felgi - oprócz 16" :) .... ja się bałem naszych lakierników .... dziś tez bym zamówił 8C .... Było mineło :)
PS. No może kolor z Genewy 4C kasuje to 8C z julki .... handlowiec mi obiecał że pojeździmy 4C jak tylko będzie mozliwość :)
Dukiewicz Warszawa
Na niemieckiej stronie Alfy można już konfigurować z automatyczną skrzynią biegów, a u nas nawet konfiguratora nie ma:)
Zapoznałem się z wpisami powyżej i przyznam się, iż poruszyliście niemal wszystkie plusy i minusy panny G. Dodałbym jeszcze, a to ważne dla ludzi dużych, że miejsca we wnętrzu jest naprawdę pod dostatkiem (sam przekraczam 190 cm więc wiem co mówię). Wreszcie z zadowoleniem stwierdzam, że po modelu GT mam nad głową naprawdę sporo miejsca, a i na szerokość nie narzekam. Brak mi jedynie regulacji podparcia lędźwiowego w fotelu. No i siedzisko mogło by być trochę dłuższe oraz lepiej wyprofilowane.