-
1 załącznik(i)
A tam... Nie ma to jak normalne woskowanie :D
- - - Updated - - -
Kropelki po Koch Chemie Nano Magic Plast Care
Załącznik 103759
Tak sobie myślę jaka trwałość bd mieć (w zimę oczywiście) Hi-temp wspomagany co 1/2 tyg po myjni Sonaxem BSD,pół roku chyba powinien wtedy polezec?
-
Przy używaniu co tydzień BSD to zetrzesz mechanicznie wosk i będzie siedzieć sam BSD. Nawet nie będziesz wiedział kiedy wosk zejdzie bo będzie kropelkować Sonax wiec tym sposobem to i 10 lat wytrzyma ;)
-
Ale skąd taki wniosek, że wosk się zetrze od BSD?
-
Każde mycie auta, każde przecieranie fibrą nawet delikatną narusza w jakimś stopniu warstwę wosku. Zrób sobie test choćby nie wiem jak delikatny był szampon dla wosku po kilku myciach czuć zdecydowaną różnicę w kropelkowaniu. Dodatkowo dając co tydzień BSD nie odczujesz tej różnicy bo kropelkować będzie detailer ale wosku już po jakimś czasie może nie być.
-
No taaaak, jasne, ale to każdym QD wychochlujesz wosk jak bedzie co tydzien smarowal :) Z drugiej strony jak nie myć auta kiedy auto jezdzi i się kurzy... Napracować się przy detailingu a potem tygodniami jeździć z syfem, żeby bron Boże nie zetrzeć wosku... Ja nie wiem w takim razie w jaki sposób ludzie prezentują lakier po pol roku z mega efektem kropelkowania (niby z pierwotnego nalozenia wosku) - chyba, ze w tym czasie auto bylo myte dwa razy, przy nakładaniu wosku i przed prezentacja na filmiku (zdjęciach) po pol roku ;)
-
Widzę nie zrozumiałeś sensu. Tu nie chodzi, żeby nie myć auta tylko żeby się nie podniecać że wosk smarowany BSD wytrzyma pół roku bo skąd wiadomo, ze to jeszcze wosk, a nie samo BSD które kładziemy co tydzień? Po pół roku jak już nie ma wosku, a przelecisz qd też się auto będzie świecić i kropelkować jak lakier jest w dobrym stanie. Dlatego stosując QD któe powoduje mocne kropelkowanie trzeba sobie określić, ze po takim i takim czasie mimo ze kropelki będą to zmywamy co pozostało i nakładamy nową warstwę wosku.
-
Chodzi mi głównie o to żeby HiTemp przetrwał mi zimę na aucie,jak sie zima skończy zaraz bd zkywany i nakladany bd wosk naturalny
-
Spokojnie wytrzyma bo ile to my mamy prawdziwej zimy w Polsce. Miesiąc góra dwa zimowych temperatur, a woski typu 1000p czy 476s spokojnie 3 miechy posiedzą.
-
1) Nie wiem dlaczego doszedłeś do wniosku, że sugeruję, żeby nie myć auta bo się wosk zetrze :)
2) Nie pisałem o BSD, tylko ogólnie o QD-ach,
3) O tym, czy na aucie leży sam wosk po X czasu będziesz miał pewność tylko wtedy jak przez ten czas nie będziesz smarował go dodatkowo czymkolwiek,
4) Tak naprawdę to jakie to ma znaczenie, czy 3, czy 4 miesiące czy może pół roku, skoro splata się na to milion czynników powodujących, ze u jednego ten sam wosk przetrwa tyle i tyle a u drugiego 5 razy dłużej. Pojawia się potrzeba zabawy, to podwija się rękawy i do roboty.
Poza tym wszystkim mnie, jako osobę, która zajarała się tym od niedawna, najbardziej bawi ze ludzie poszukują i wydają kupy kasy na maksymalnie długo działające specyfiki, po to tylko, żeby następnie zmyć je z auta po ułamku potencjalnego czasu działania i zastąpić czymś nowym :)
-
ja w okresie wiosenno / letnim nakładam wosk co 4-5tyg , oczywiście same naturalne , teraz bd chciał położyć Hybryde FK Pink Wax, jak dla mnie wiosna/lato , jest do testowania i starania się żeby auto wyglądało cały czas jak najlepiej , a zima ? tylko do przetrwania