Nie no, ja kupowałem w leasingu, ale z maksymalną wpłatą własną, więc do tego, co dostałem za Giuliettę, jeszcze trochę musiałem dołożyć.
Printable View
Nie odniosłem takiego wrażenia, nawet jeszcze opuścili kilka tysięcy. Zresztą co by im z tego przyszło, skoro w leasingu i tak nie mogę wziąć, więc bym najwyżej kupił gdzie indziej. A tak to przynajmniej sobie polepszyli statystyki sprzedaży, nawet gdyby nic na tym nie zarobili.
Myślicie ,ze jest szansa jeszcze na Stelvio veloce ti ? Wiadomo to co ma ASO zamówione lub stoi od ręki , jedynie co mi zależy to kolor czarny , na otomoto są ogłoszenia , ale gdzie nie dzwonię nieaktualne lub zarezerwowane . Nie mam jakiś dojść do salonów , nie ma tez jakieś siatki powiązań jak dzwonię na jeden salon o konkretny model to tylko widzą u siebie , a z centrali biorą przecież wszyscy …
Od biedy w grudniu jak by nic nie było to veloce tez bym przygarnął , ale jakoś wersja + ti te siedzenia i wnętrze względem skory na mną przemawiają .
W przypadku alfy i zakupu w grudniu myślicie , ze te 15% jeszcze dają czy jak w przypadku innych marek cena katalogowa ?
Dziwna polityka dealerów, jeden daje rabat teraz taki sam jak w czerwcu dawali inni gdzie Veloce z dobrymi dodatkami dostaje rabat dla leasingu i wynajmu równy cenie wszystkich opcji, więc jest dobrze wyposażona w cenie katalogowej podstawowej (215k). A inny udaje że auta się sprzedają zanim z fabryki wyjdą i panie ludzie stoją w kolejce po alfy poza tym podwyżki niby jakieś i żadnego rabatu nie ma.
Dostać teraz rabat 3% od ceny katalogowej to sukces. Z pewnością są też pozytywne wyjątki. Ale czasy kiedy wysokie wersje (Veloce, Veloce Ti, QV) ładnie się rabatowały minęły moim zdaniem. Spodziewam się, że od przyszłego roku, że będzie jeszcze drożej (bo inflacja ogólnoeuropejska i takie tam). A jak się politycy wezmą za nachalne promowanie elektryków to jeszcze nam spalinowe tak opodatkują, że jazda benzyną/dizlem będzie luksusem, kóry pokazuje innym status materialny :)
Podobno sprzedawcy mają jakąś presje z góry, żeby sprzedawć po cenie wyjściowej. Na Biusiness nie spodziewałbym się żadnego rabatu.
Veloce Ti nie da się już zlecić do produkcji a od przyszłego roku nie będzie oferowana i możliwe, że stanie się "Świetym Grallem" dla niektórych fanów włoskiej motoryzacji.
Dobrze napisałeś [MENTION=64069]anAlfaBeta[/MENTION] - polityka dealerów. Uda się lub nie uda się, a wizerunek marki, może na trzecim, czwartym miejscu. Winę za to ponosi koncern gdyż nie ma jasnej i czytelnej strategii marki. Idąc na ustępstwa (bo nie ma funduszy) sam sobie "strzela w kolano" To samo można zauważyć z serwisem. W jednym z serwisów Alfy w dużym mieście nie ma mechanika, który został przeszkolony przez "Alfę" w zakresie napraw (Ci co byli przeszkoleni - odeszli) a serwis dalej ma autoryzację.
No już bez przesady, chyba w każdej marce diler ma prawo do dawania takich upustów, jakie chce.
Też chciałem taką wersję, ale.... Fotele rzeczywiście piękne, ale połączenie skóry z alcantarą nie będzie zbyt trwałe i póki nowe ok, ale pierwsza konserwacja skóry i już będą problemy. Miałem tak w giulietcie. Kiera pokryta alcantarą też będzie za chwilę kiepsko wyglądać. Egzemplarz który oglądałem był dodatkowo w kolorze rosso alfa, ale to pastel - też u nasz podatny na zarysowania. No i wziąłem veloce. Ale rzeczywiście sprzedawca kręcił nosem że nie w kredycie , czy leasingu tylko za gotówkę
Nie wiem, skąd to info, detailer, który wcześniej dłubał Giuliettę w białym pastelu mówił mi, że to jeden z najtwardszych lakierów, z jakim pracował, jak nakładał powłokę na moją Giulię, mówił, że lakier jest twardy i grubo położony - nie powinno być z nim problemów. Miałem 2 Giulietty Rosso Alfa i pierwsza miała faktycznie problem z odpryskami, druga po 5 latach wyglądała nadal bardzo dobrze.
Żeby nie być gołosłownym:
https://kosmetykaaut.pl/topic/13451-...m-500-555foto/
Temat dograny. Czeka na Ciebie nowiutkie AR Stelvio Veloce Ti z salonu w kolorze jaki chciałeś. Czarny. Jest trzymana rezerwacja dla Ciebie. Szczegóły masz na priv. Wystarczy zadzwonić i powidzieć, że dzwonisz od Leszka z Warszawy. [MENTION=89371]adamu[/MENTION] powodzenia i daj nam znać czy się udało :)
Pięknie!
Kredyt to jeszcze rozumiem, że się opłaca, ale jeżeli ktoś nie prowadzi działalności i nie weźmie w leasing, a chce kupić, to i tak kupi, najwyżej gdzie indziej.
Sparafrazuję to co powiedziałem bo nie do końca jasno się wyraziłem. Dealer, który w czerwcu dawał mi rabat równy cenie wszystkich opcji dodatkowych (tylko leasing albo wynajem) teraz nie daje wcale bo "u innych czeka się rok na auto". Inny dealer daje mi teraz taki rabat jak tamten dawał w czerwcu.
Stąd moje stwierdzenie, że jest to li tylko i wyłącznie polityka dealera a nie "podwyżki", "akcyzy", "zła unia", "inflacja", "kurs euro" ani inne siły obce barbarzyńskie, oblegające polską twierdzę.
Dla mnie zapłacenie dodatkowo 30 czy 40 tysięcy bo dealer ma poczucie, że tylko on ma auta, to niekoniecznie dobrze wydane pieniądze.
No tak. Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
- - - Updated - - -
Jasne. Gonić takich dilerów! Moze uległem opinii paru ekspertów co mówią, że auta się kończą a taniej już było, ale osobiście dziś trafiłem przy tym Stelvio Veloce Ti na taka sytuacje, ze rabat max 3 proc. Wiekszy jedynie na grupe zawodowa. A ogólnie to aut nie ma. W dwoch miejscach tak mialem. W czerwcu br jak zamawialem Stelvio do produkcji bylo inaczej-lepiej. Shalom.
Taa w jednym zdaniu mówią "aut nie ma i do końca roku nie ma szansy na nowe auto, ale może pan chce jedną z 3 Giulii Veloce które dostaniemy w grudniu, oczywiście bez rabatu hehe bo one się tak sprzedają że co weekend wyjeżdża od nas 20 sztuk". Co do "taniej już było" to w czerwcu słyszałem to samo, szybko niech pan zamawia bo od lipca podwyżki. No faktycznie, w lipcu Giulia Veloce kosztowała 215.799 a teraz 215.900,01 PLN brutto. Patrząc na kurs euro i inflację jest de facto obniżka.
Kupiłem Stelvio Business z konfiguratora dzień przed podwyżką (czerwiec 2021). Dostałem na nie 4% rabatu. Max jaki wtedy można był dostać to 5-5,5% (jak się miało za żonę jedną z córek kogoś z zarządu FCA i miało się AR w rodzinie od 3 pokoleń, a ktoś z przodków walczył pod Monte Casinno ale, żaden z dziadków/pradziadków nie mógł walczyć pod Tobrukiem-taki wymógi łącznie trzeba było spełnić).
Ciekawe czy teraz dają też 4% od kwoty 179 900 (cena po podwyżce) czy dają rade zjechać do ceny sprzed podwyżki. Mi wyszło, że po nowych cenach przy mojej konfiguracji Stelvio kosztuje około 197 000 zamiast 174 000. Odliczając to co dołożyli w bazie do najnowszej wersjii Business wychodzi, ze jestem "do przodu" około 20 000. A względem wersji SUPER (wyjściowa dla tych co nie mają działalnosci gosp. lub nie są alfisti) ponad 40 000. Oczywiście podaje wyniki w przybliżeniu.
Na Veloce oczywiście zniżka była w czerwcu br. kapitalna - ale, że brałem to na co mnie stać a nie więcej niż potrzebowałem to jest jak jest. I jestem bardzo zadowolony. Bogu dzięki, że się udało. Z czasem możę przełoże wnętrze od Veloce lub wybiorę się do tapicera (bo konfigurator nie pozwalał wrzucić mi skóry orzechowej lub połączenia czerwony/czarny) i koniecznie robie SWAP silnika z VW Golf 2.0 TDI.
Dziękuje. Forum Alfaholicy ucząc bawi a bawiąc uczy. Jak będe miał 1,9 przystosowany do spożywczego to jeszcze wyjdzie mi, że jestem eko - bo paliwo nie z kopalin a prosto z przyrody (mały pit stop oleju w smażalni frytek w Wejcherowie lub u chinczyka na pradze nie robi przeceiż problemu).
Pytanie, jaka data produkcji. Bo np. w Pol-Carze samochód ze stocku, który był w maju za 150 tys., w czerwcu nagle kosztował 162 :).
Dokładnie nie pamiętam, chyba z czerwca. W Warszawie natomiast spotkałem się z przypadkiem, że taka sama stojąca od maja, czerwca była we wrześniu za prawie 160 tys. i zarzekali się, że nic nie opuszczą. Nie to nie.
No to ładnie Ci się udało. Oklaski. Może Giulia lepiej rabtują/rabatowali. Przed zakupem Stelvio zrobiłem mały resarch. A, że jestem w tym dobry, nawet bardzo dobry to ustaliłem co następuje (sytuacja z czerwca 2021):
-Na Stelvio 4% to dobry rabat
-Diler na Stelvio przed podwyżką miał 8% zarobku
Na teraz:
-Grupa zawodowa na Stelvio 11%
- 3% rabatu na Stelvio to dobry rabat.
-nie wiem jaka jest marża dilera. Trudniej oszacować ile może zejść.
To są bardzo wartościowe informacje więc proszę Was [MENTION=81217]FernandoAlfonso[/MENTION] i [MENTION=8766]radosuaf[/MENTION] i [MENTION=1850]prezes-tk[/MENTION] i [MENTION=89371]adamu[/MENTION] zachowajcię te info dla Siebie. :D Kożystajcie wszyscy czytający! Niech ceny Alf spadną na ryj-aby każdy kto chce mógł sobie kupić!
Shalom.
No ja dostałem wyższy na Business w maju przed podwyżką :).
5,9% od ceny 153 tys :)
Jeśli jest w Polsce Port Lotniczy im. Wałęsy i są ulice Armii Czerwonej, to nic mnie już nie zdziwi.
A dlaczego auta ze stocku nie miałyby drożeć? Ja negocjowałem ofertę według cen z roku produkcji, a na fakturze była już cena z dnia sprzedaży - o kilka tysięcy wyższa, ale wynegocjowany upust był również wyższy o taką samą kwotę, więc nie protestowałem. Nawet powinienem się cieszyć, bo procentowo, zyskałem 2% :P
Cześć. Czy Waszym zdaniem jest szansa, że w tych niestety mega trudnych zakupowo czasach może pojawić się jeszcze jakaś obniżka dla poniższej ofert na nową Stelvio Veloce 2.0 280 km w cenie 210 tys zł ( obniżka z 253 tys, stoją w Euromobil Warszawa )? Mowa o zakupie w najbliższym miesiącu.
Bo kusi mnie bardzo mocno ta Alfa, ale mój budżet to bliżej 195 - 200 tys zł. :/
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka
To jest rabat 17% i to jest raczej maksimum w FCA.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
To weź sprawę w swoje ręce, zamiast czekać na obniżkę. Jeśli jesteś zdecydowany kupić to auto, to zadzwoń i zaproponuj, że weźmiesz ten konkretny egzemplarz za 195 tys., zostaw swój telefon i daj im kilka dni "do namysłu", bo pewnie na dzień dobry usłyszysz, że za tyle to się nie da, ale może za 2-3 dni kupisz je za 202,5 tys. Dużo zależy od tego, ile mają podobnych aut na salonie, choć teraz raczej nie mają ciśnienia, żeby się ich pozbywać, choć kto wie, co tam znowu UE wymyśliła na nowy rok, bo ja już tego nie śledzę ;)