Może ma hiper zniżki ;)
Printable View
Może ma hiper zniżki ;)
Jak za bańkę 5l to chyba się faktycznie ktoś pomylił albo jakieś specjalne zniżki. Cena detaliczna tego oleju w IC to 264,65 zł a po bardzo dobrych zniżkach kosztuje ok. 190 zł.Cena za tej olej poniżej 200 zł jest już bardzo atrakcyjna. Jak masz możliwość zakupu w tej cenie to biorę od razu kilka kartonów:)
Czekam z niecierpliwością, jeśli to prawda, to będę miał powód do mocnych negocjacji.
Współpracuję z tą hurtownią już dość dłuuugo. :)
- - - Updated - - -
Dokładnie tak to wygląda, w zasadzie wszystko jedno w jakiej hurtowni. Mówimy oczywiście o legalnej sprzedaży, z opłaconą akcyzą i podatkami.
IC zawsze ma ceny z kosmosu od czegoś te duże zniżki muszą naliczać ;) U oficjalnego sprzedawcy LM na alledrogo jest po 180zł, a 160zł to faktycznie super cena jednak obawiam sie, ze ktoś sie pomylił i albo przyjdzie nie to albo poprawią cene ;)
Tak, 5 litrowa bańka.
No to musisz mieć rzeczywiście mega zniżki ;)
Ktoś się kopnął z ceną, a wy drążycie temat :P Ja powiem, ze i tak drogo bo Meguin u kolegi Tomka jest sporo taniej niż ten LM po super zniżkach i za podobną cenę to mamy go nawet w zestawie z AR9100 :D :P
Odebrałem właśnie olej. Dla potwierdzenia dowód zakupu.
Załącznik 219122
Mam pytanie bo przeglądając forum nie znalazłem odpowiedzi > chce wlać do mojej Alfy olej Motul X- clean i teraz pytanie jaka jest różnica między motul x-clean FE a Motul X-clean +, dodam że mam dpf i ciekawi mnie jaki jest właściwszy do mojego auta .
A jak rozpoznać czy mam PDF , moja AR jest z 2006 r
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
PDFu napewno nie masz:)bo to jest plik tekstowy:)ewentualnie DPF:)podłączyć pod kompa i sprawdzić wypalanie.
Napisane na Commodore C64..;)
A PDF nie był dopiero od normy E5 ?
PDF-u w 159 nigdy nie było.
Jeśli pytasz o DPF, to występował od Euro4.
No u mnie jest właśnie E4 więc mogę mieć DPF , muszę zmienić olej i filtr , dodam że mam 120KM 8V
Długo masz samochód ? Łatwo poznać czy DPF się wypala, czy miałeś kiedyś duże spalanie chwilowe >15 litrów plus wskaźnik doładowania pokazywał więcej niż zero na postoju ?
Najłatwiej to podpiąć pod kompa i wtedy zobaczyć. Spaliny bez DPF też bardziej śmierdzą.
Jeżeli nikt nie usuwał to każda alfa 159 w dizlu miała DPF.
Auto mam tydzień dwa razy robiłem trawę po 200 km oglądałem wydech i wygląda ze nie tam nie majstrowal , dopiero poznaje auto w 156 nie było tyle bajerów :)
W 156 jeździłem na volvoline , do tej może jakiś jeszcze lepszy , a selenia drogo wychodzi
ja leje do 1.9jtd 10w40,niemam dpfa
- - - Updated - - -
teraz zaleje valvolin tez 10w40.
czemu? powiedz?
Musi być 5W 40 ?
powiem tak jezdziłem po szkoleniach rożnych kursach różnych,raz gadalismy z przedstawicielem mobil1 polska. wiecie co powiedział na temat olejów wyzszych jak 10w,ze to woda poto są wciskane ludziom by sie silniki psóły to jest biznes na skale swiatową.
Wystarczy poczytać jaki wpływ na pracę silnika w niskich temperaturach ma lepkość oleju, potem trochę zaznajomić się z konstrukcją silnika, i będzie jasne, że to totalna bzdura.
W następnej kolejności zadał bym sobie trochę trudu i pomyślał, po co są różne lepkości olejowe.
- - - Updated - - -
W tym silniku może być również 5w30, ale nie jest to konieczne.
- - - Updated - - -
Ponieważ silnik ma konstrukcje, która wymaga określonych przepływów oleju, a oleje 10w nie są w stanie tego optymalnie zrealizować.
- - - Updated - - -
Dlatego nie używam, ani nie polecam produktów tej marki, ponieważ nawet przedstawicieli mają z mierną wiedzą tematyczną.
Czyli przedstawiciel Mobil1, który nie ma w ofercie żadnego oleju 10W, a mają tylko 0W i 5W zalecał stosowanie 10W? :lol: Uwielbiam to forum codziennie mozna się tylu ciekawych rzeczy dowiedzieć :lol:
ciekawe czemu przykładowo stare jtd zalecany olej był 10w i robiły spokojnie 500tys km.zrób tyle jtdm na 5w.panewke 5obroci.i jeszcze zmieniaj olej co30tys jak fabryka zaleci.
- - - Updated - - -
chyba nigdy nie zmienialiscie sami oleju
No Pablo na pewno nigdy sam nie zmieniał :lol:
Do starych 1.9 JTD zalecane były dwa oleje w zależności od klimatu. Dla naszego klimatu zalecany był 5W40 dla cieplejszych 10W40. I później weź kup samochód od takiego znawcy tematu...
A volvoline 5W40 ten w czerwonej bańce mogę wlać bo wszystkie inne na zamówienie w sklepie
Jak nie wiesz czy masz DPF to jak Pablo pisał zalej olej z norma C3. Valvoline w czerwonej bańce czyli zapewne Maxlife 5W40 jej nie spełnia.
Ok dzięki
W instrukcji mam na pisane że zalecany olej to selenia WR , ale jaka to już nie napisali
Przeczytałem kiedyś i to w nie jednym materiale, że różnica w klasyfikacji ojejów C2 i C3 nie wynika z zawartości
tzw. popiołów (SAPS) - a jedynie z różnicy w lepkości (HTHS). Pierwszy z nich ma lepkość niższą, stąd nazywany
bywa ekonomicznym, natomiast oba są mid SAPS. Nie rozumiem więc skąd przewijające się na tym wątku opinie
dotyczące różnic ich stosowania w kontekscie wpływu na DPF ?