Potwierdzam ostatnio widziałem tez białą w Rzeszowie. Z tego co się orientuje maja jeszcze czarna :)
Printable View
Potwierdzam ostatnio widziałem tez białą w Rzeszowie. Z tego co się orientuje maja jeszcze czarna :)
Po Rzeszowie to ich jeździ już przynajmniej 5 sztuk w prywatnych rękach.
Cholera, dobrze że nie mieszkam w Rzeszowie :D.
A w Viamocie stoją już dwie QVałki:).
Dzisiaj wymieniałem opony na zimówki i żadnej nie musiałem prostować :-D. A felgi mam 15", co widać na załączonym obrazku. I nie chodzi tutaj o komfort, w Peugeocie mam 15" i nigdy nie zauważałem problemu, ale w Alfie 4 felgi prostowałem, raz zdarłem zderzak z dołu o krawężnik przy zjeżdżaniu a ile razy łupnąłem podłogą to już nie liczę...
No ok. Masz 15 i powodzenia :) Ale nie krytykuj proszę wszystkich którzy chcą mieć większy rozmiar felg bo to indywidualna sprawa. Ja mam obie Alfy na 17 i nigdy ze względów estetycznych nie zamieniłbym się na 15 bo dobre koła to IMO 50% wyglądu auta. Jeżdżę tak po Poznaniu 2 lata i w życiu nie łupnąłem o nic podłogą. Może masz jakoś niżej zawieszony egzemplarz albo wozisz ciężkie klamoty? ;)
Raczej nie, prześwity mnie przerażają - chętnie bym to jakoś obniżył, ale teraz czekam już na Julkę...
Ja nikogo nie krytykuję, przedstawiam tylko inny punkt widzenia - nigdzie nie napisałem, że ktoś nie powinien sobie takich kupować.
No to nie wiem w takim razie dlaczego obcierasz gdziekolwiek autem ;) Ja póki co nie zmieniam auta, troszkę zainwestowałem w mój egzemplarz i szkoda mi ją puszczać za grosze w takim stanie i dopłacać fortunę na coś co nie wiadomo czy będzie lepsze ;) Jak chcę pojeździć oszczędnie i coś przewieźć biorę 156 SW, a jak chcę się podelektować jazdą wybieram 147.
Niemniej gratuluję wszystkim nowym właścicielom Giulietty zakupu i życzę miłej i bezproblemowej eksploatacji, a dla tych którzy wcześniej nie mieli Alfy żeby załapali tego bakcyla i nie rozstawali się juz z marką, a przy okazji wpadali na różne spoty swoimi wozidłami :)
Żałuję, że nie ma niestety Julki w wersji 3-drzwiowej. Mogliby zrobić taką w niższej budzie, bardziej usportowionej, tak żeby się rozróżniała w porównaniu z 5d, tak jak to jest z Kią cee'd czy Ranault Megane, czy jeszcze wcześniej było ze Stilo i Civikiem.
Ja po prostu chcę mieć taką Alfę, jaką sobie wymarzyłem, ta taka nie jest, była kompromisem, bo mocno się obawiałem Alfy (obiegowe opinie) i chciałem kupować z pewnego źródła. Gdyby moja była czerwona i w beżowym Alfateksie, to pewnie bym jeszcze poczekał :).
Wydaje mi się, że Giulietta jest wystarczająco "coupe", to tak jak ze 147, 3d i 5d wyglądają prawie identycznie.
Swoją drogą ta felga:
http://www.tunner.org/wp-content/upl...ew-575x431.jpg
jest piękna, ale ten profil to już samobójstwo w Polsce. No i wolę w wersji ciemniejszej z Brery.
jakby na to nie patrzeć, jeżdzenie po polskich drogach na profilach większych od 16 (czyli na 17, 18) to masakra dla kręgosłupa. Oczywiscie, nie dzieje sie to od razu: ale po paru latach jezdzenia na takich oponach mikrodrgania zaczynają oddziaływać trwale na kręgosłup. Natury się nie oszuka. To nie są profile na polskie drogi: tylko na płaskie, równe nawierzchnie. Zawieszenie auta nie jest w stanie wytłumić wszystkich drgań.
Porozmawiajcie z ortopedami i specjalistami od tego typu urazów: zadajcie sobie pytanie czy warto dla szpanu i wyglądu ryzykować potem potężne kłopoty z własnymi plecami. Życie i zdrowie ma się tylko jedno.
Już nie przesadzajmy.
Idąc takim myśleniem to nie powinniśmy w ogóle pracować bo długie siedzenie przy komputerze czy stanie przy taśmie produkcyjnej, albo machanie łopatą na budowie też nie jest za bardzo zdrowe.
Polskie drogi wyglądają coraz lepiej, można śmiało stwierdzić że praktycznie 80% dróg krajowych jest na dobrym poziomie. Trochę gorzej z wojewódzkimi i lokalnymi, ale w porównaniu z tym co było 10 lat temu też mozna zauważyć duży progres.
W Poznaniu też drogi w porównaniu z innymi miastami są na przyzwoitym poziomie i cały czas się to zmienia.
Także ja nie narzekam.
Poza tym 17 czy 18 cali to nic w porównaniu z tym co sfotografowałem kiedyś w okolicach Starego Rynku w Poznaniu :D :D To jest dopiero hardcore ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/10/256.jpg
Uważam, że Poznań ma kiepściutkie drogi, chociaż na pewno sporo lepsze od Wrocławia - w każdym bądź razie w dziurę wpaść całkiem łatwo. Ostatnio zaliczyłem piękny "krater" na skrzyżowaniu przy PKS-ie. Generalnie polscy drogowcy mają spory problem z wkomponowaniem w drogę torów tramwajowych. Na Zachodzie idzie im to znacznie lepiej.
nie tylko torów ale i studzienek.. studzienki to zmora.
nie tylko torów i studzienek ale dróg nie potrafią robić... ehh
Dokładnie, szkoda gadać... na wakacjach na Gierkówce przed Mszczonowem (jadąc od W-wy) był taki garbik na środku... na oko miał jedyne... 15 cm... Jak to się ma do naszych sportowych zawieszeń? Zderzak i miska nie masze... Już nie raz pisałem, że od jazdy Alfą (jakąkolwiek, nawet Crosswagonem pewnie) po naszych pseudodrogach aż boli serce :(
PS. Maćku, czy doczekamy się dziś fotek?? :D
Ja bym chętnie poczytał o silniku 1.4 TBI. Interesują mnie rozwiązania konstrukcyjne i elementy które mogą stwarzać problemy.
Myślę, że takie rzeczy wyjdą w eksploatacji - szczególnie mnie interesuje współpraca turbiny z systemem S&S, bo jakoś tego nie widzę.
EDIT: http://www.alfanews.pl/2010/10/25/giulietta-do-serwisu/
Zaczyna się... :)
Giulietta wzywana do serwisu:
http://www.alfanews.pl/2010/10/25/giulietta-do-serwisu/
Ooopss.... nie zauważyłem edycji postu wyżej :D ale news został zaktualizowany i posiada więcej informacji.
spokojnie panowie.
Wszystkie wadliwe auta wyprodukowane zostały w zakładach w Cassino na przełomie lipca i sierpnia. Posiadają numery nadwozia od ZAR94000007029602 do ZAR94000007015114.
Ma ktoś taką?
Pisałem , nie kupować aut z pierwszych miesięcy produkcji !!! To nie słuchali :mad:
ja też pisałem:)) Kupować dopiero jesienią przyszłego roku, po pierwszych poprawkach, paru akcjach nawrotowych i wyrobieniu się opinii o aucie:)
Nieprawda, wiosną już będą OK :P.
Dopiero ją przyprowadziłem (wyjechałem z salonu ok 19.00) - te zrobione telefonem muszą na razie wystarczyć - jutro postaram się zrobic lepsze
http://www.forum.alfaholicy.org/album.php?albumid=499
Ale dziś losowanie miałem: w ciągu godziny trzy widziałem: srebrna SM... Czarna SBL... i znów srebrna KCH... wszystkie już brudne jak przystało na taka pogodę:D ale robiły miłe wrażenie. Oj będzie tego na drogach.
Jest i na czym oko zaiwesic:D
Super Maćku!!
Czas pokazać autko na jakimś spocie :D
Nie wierzę, czy Ty przypadkiem nie tankowałeś wczoraj na BP przy Korotyńskiego?? Widziałem tam czarną Julkę WU, kierowcy nie było tylko pasażerka blondynka chyba:)
Gratulacje raz jeszcze :) Dobrze że nie biała, bo widziałem taką testówkę z któregoś salonu. Przyłączam się do prośby o obecność na spocie, będziesz miał pewnie kolejkę do oglądania i macania :P (tak jak Brerkę Yonasha ostatnio kilku z nas gładziło po tylnej części nadwozia :P). Może nawet jakby ten fakt zarekolamować, to padłby jakiś rekord obecności na spotach (dotąd 32 lub 36 aut wg. p.maiki'ego)
Może wprowadź opłatę - np. 2 zeta i z uzyskanych środków zrób wpłatę na serwer dla forum :P
Eh, Ci Alfisti, nawet na kobiety nie zwracają uwagi w towarzystwie Julki :P
Piekny kawalek samochodu :)
Na trzecim i czwartym zdjeciu wyglada bardzo futurystycznie.
Jak narazie, w Krakowie, widzialem jedna Julke. Biala.
Fajna, tylko strasznie czarno wszędzie ;). Jak oceniasz tę tapicerkę, bo przy polityce cenowej nie pozostanie mi chyba nic innego, jak sobie pakiet Sport 1 zafundować...
Pogratulować zakupu i szerokości życzę
o, dopiero zauważyłem, ze muminy zebrano w jednym wątku:))) i słusznie, słusznie.
Wprowadzili alternatywę dla tej ponoć beznadziejnej nawigacji bez numerów budynków :
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._4387618_n.jpg
PS. Maćku - jak Ci się zacznie nudzić to i owo, to wypuścili też nowe dodatki do Linea Accessori.