Byś poużywał, to byś od razu zdanie zmienił... Wyciszenie w 156 to masakra przez duże M.
Żeby nie było że OT to ładna ta Giulia, ładna. I te no... boczki, i tam deska z zegarami i w ogóle.
Printable View
W Alfie najważniejsze jest to jak jeździ... Większość transaxli Alfy jest kontrowersyjnej urody, a nikt im nie odmówi "alfowatości" :).
Nie czepiajcie się felg, kilka stron wcześniej były tu ich dane (niektórych) - wyjątkowo lekkie jak na swój rozmiar, to się liczy. Weź później dźwigaj taką 19" z oponą - to waży z 25 jak nie ponad 30kg sztuka! bezsens totalny, hamuje auto i psuje prowadzenie, przyspieszenie, hamowanie itd , wiedzą co robią . Forma jest ważna ale nie może psuć tego co najważniejsze. Powinna być minimalna felga dla zmieszczenia hamulca i opony o szerokości takiej jak obliczyli że utrzyma wóz i tyle . Kierunek odejścia od pozerstwa Brery na rzecz stawiania na to co istotne dla jazdy a nie wyglądu na parkingu mi się bardzo podoba. Drewno też lekkie w panelach ;) - do tego nielakierowane ;)
(wiem , wiem , matowy lakier na pewno).
Kurcze to wnętrze z tym drewnem i matowym aluminium, no niesamowite jest, jak jakiś superjacht czy coś takiego. I fajne nawiązanie bo Alfa od hoho cośtam wstawek jasnego drewna miała (kiedyś sobie to śledziłem fotograficznie jak swoją z drewnianą (jasną) kierownicą znalazłem).
Na pewno masę nawiązań puryści Alfy odnajdą, pewnie i asymetryczna klapa schowka itd, bo że tuby to widać od razu, ale założę się że więcej tam smaczków siedzi.
Wnętrza bardzo ładne, chociaż pewnie pokazali te najdroższe... Co do wygladu z zewnątrz ciągle nie moge sie przekonać,raz mi sie wydaje przeciętne w tym segmencie innym razem super..... Najważniejsze okaże sie zestawienie danych technicznych i cen...
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
Felg nie będzie większych jak 18 cali. :P
A co jeszcze zwróciło moja uwage to to że Alfa się chwali że Giulia ze 100 kmh się zatrzymuje na 38,5 m. IMO to dość przeciętny wynik, kiedy tyle to miało C5 w 2008 roku, a nowy S-max schodzi poniżej 35 metrów.
"Kilka" modeli czyli:
Brera/Spider
159
166
156
147
Gt
916 Gtv/Spider
145/6
164
Alfetta Gt/v
Spider 105
Jak dla mnie powtarzalność pewnego elemetu estetyki na przestrzeni kilku dekad jak najbardziej zasługuje na miano "alfowskiego", i to jest np. jeden z moich zarzutów do projektu wnętrza Giulietty, to te nijakie boczki drzwi.
Tylko, że te wszystkie boczki w tych modelach pasowały do wyglądu foteli.
A w Giuliettcie czy Giulii? Jakoś mało estetycznie by to wyglądało wg mnie.
Nie zgadzam się. Śp. J. Kaniewski mówił w wywiadzie: Tradycją marki Alfa Romeo było robienie samochodów nienawiązujących do tradycji. Poszukiwanie czegoś nowego, tak jak to było z pierwszym samochodem elektrycznym w historii, już ponad 100 lat temu, który przekroczył 100 kilometrów na godzinę i nazywał się Jamais Contente - „nigdy nie usatysfakcjonowany”, I to jest właśnie nowoczesność.
Ja się z tym zgadzam. Alfa zmienia się co generację lub dwie. Bardzo mi się to podoba. W przypadku Giulii wszyscy spodziewali się jakiegoś chryslera w nowej budzie. Byłoby to nawiązanie do 159 która jest takim oplem. Giulia jest czymś zupełnie innym i to jest właśnie "alfowskie".
Co za bzdury wypisujesz jakim Oplem - stylizacja, zawieszenie ?!
Pozdrawiam