odebrana od mechanika - teraz prowadzi się jak księżniczka :D
Printable View
odebrana od mechanika - teraz prowadzi się jak księżniczka :D
Odebrana od mechanika:
- po regeneracji turbiny,
- wymianie rozrządu
- wahaczy 2 dolnych
- oleju
- filtrów
- wymianie świec i odkręceniu 1 zerwanej
- odgrzybiona klima
- wysprzątana bella w środku
- umyta
- wypastowana
- założone letnie laczki
- założone lampy od Proxim-a
- wypoziomowane i założone ledy w postojówki
Teraz auto prowadzi się o wiele lepiej no i przyspiesza nieporównywalnie lepiej...
Wyczyszczony EGR i założona oryginalna uszczelka.
Dzisiaj wyczyszczona, letnie gumy na nowych 17".
Ehh, fajne te moje nowe szprychy :spartak:
kupione 2 używane koła letnie i założone 2 stare zimowe :P Używane letnie tylko dlatego, że planowana jest od dłuższego czasu zmiana na 17 cali, a jakbym kupił nowe to bym nie zmienił :D I tylko 2 bo 2 stare zimówki już się nie nadawały, starte praktycznie do minimum, a druga para jeszcze w porządku ;)
No i dalej walczę z modyfikacją reflektorów :D prawy już prawie skończony, a lewy w proszku :P Prościej byłoby gdyby nie zachciało mi się soczewki z elektromagnesem :D Wszędzie miejsca brakuje na ruch dźwigienki
Wymieniłem filtr powietrza :) (oczywiście nie obyło się bez rzucania k**** :mad: ;) )
Pomalowane zaciski na czerwono + białe napisy Alfa Romeo ;)
Do tego dzisiaj umyta, nawoskowana, środek odkurzony, skórka nawilżona :)
Bella została wypieszczona wewnątrz i na zewnątrz:D
Załącznik 93431
Załącznik 93432
Moja bellunia też po wymianie rozrządu,pompy cieczy i świec oraz poduszek regeneracji rolek i alternatora sprawna na 100% jestem cała szczęśliwa!
wypolerowane oba klosze :) Po prawej wypolerowany, po lewej przed polerką ;) Będzie jeszcze delikatna poprawka, ale to już inną pastą, a później zabezpieczenie klosza lakierem bądź folią. Malował ktoś klosze bezbarwnym? Czy jak prysnę zwykłym bezbarwnym to nie zacznie mi on za jakiś czas odpadać?
Załącznik 93495Załącznik 93496