no popatrz.a ja w garażu mam dwie 215 40 18 continentale.ale ja jestem szczesciarzem:)
Printable View
Heh dziwne co nie?:) nie ma profilu 40 w 215. 40 18 a u mnie na magazynie leżą 4sztuki :) fakt ze słabe ale są :D
Ebol lepiej posłuchaj NAZARA. Nie wiedziałem do czego ty chcesz założyć te opony ale do 9 nie ma szans. Będzie wyglądała jak napstroszony kocur. Zastanów się jaki chcesz dokładnie rozmiar i ci sprawdzę ceny. Moim zdaniem na twoje felgi 225.40 18 to i tak będzie nisko + naciąg
To lepiej profil 45?
Zdecydowanie
Ja mam glebe i lepiej wyglada 225/45 niz 225/40
Nie mówię że 45 będzie wyglądać gorzej czy lepiej. Chodzi mi tu raczej o to by nic mu nie obcierało.
Ja wiem ,że na Guinnessa chcesz mieć gotowca :) . Ebol - jesteś pewny felg? OK . Kupujesz felgi , opony do czasu przytulenia felg olej . Zakładasz samą felgę na tył ( te 9,5 cala ) - jak siądzie bez potrzeby dokładania dystansu ( żeby nie obcierało o amor ,itp. ) to wtedy bierzesz klocek drewniany , podkładasz pod felunek i opuszczasz auto do tego stopnia aż zeprze się praktycznie na feldze . Wtedy masz pogląd jak koło siada i ile wystaje poza obrys ( o ile wystaje ). Jak już masz wtedy pojęcie względne jaka jest wysokość neutralna auta możesz dobrać oponę ( czy musi być naciąg i jak musi to jak bardzo ) . Teraz kupisz pierwsze lepsze opony potem wyjdzie ci zonk . Może się okażę ,że spokojnie wejdą 225/45/18 ale niekoniecznie . To trzeba obejrzeć bo za niski profil jak będzie duży prześwit będzie wyglądał jak fura na dzwigniętym airraidzie :) . Z kolei za duży pomniejszy felgę i może obcierki robić . Dlatego trzeba zrobić próbę pierw jak felunek siądzie .
Dodano po 14 minutes:
EBol tu masz stronke ze zdjęciami "naciągów" i dla przykładu 215/40/18 na 9,5 cala :http://tyrestretch.com/9.5-215-40-R18/
Znam tą stronkę doskonale ;) ale z tym klockiem dobry tip. I tak będę pierw przymierzal bez opon. Fele kupuje w TuningKingz i myślę że będą się znali na rzeczy przy przymiarkach. Dlatego zamówiłem 2x9.5j i w razie awarii 4x8.5j