-
nagary mniejsze bo sterowanie wtrysku lepsze, pozatym to jest olej, nisko nagarowy poza starym mixolem, do tego przeznaczony do smarowania od strony komory spalania.
-
A tak dużo już o tym było pisane...
-
Równiez zastanawiam się nad dolewaniem. Tylko mam pytanie :niedawno wymieniałem filtr paliwa (zabudowany ufi za 180 zł) czy nie lepiej powrócić do starego na czas zrobienia 2,3 baków?Spotkałem się z opiniami że trzeba wymienić filtr paliwa po zaczęciu dolewek... jak on u was wyglądał jak zaczynaliście zabawę?(niestety u siebie nie sprawdzę w jakim byłby stanie bo jak wspominałem jest nierozbieralny;(
-
Mój był funkiel-nówka nieśmigany. Miesiąc po zrobieniu zestawu startowego zacząłem dolewać T2. A jak będzie wyglądał po dolewkach to się przekonam za 2-3 miesiące jak będę go wymieniał znowu po 10 000 razem z resztą filtrów i olejem. T2 poprawia smarność paliwa, raczej nie wymyje Ci z baku i układu syfów więc nie widzę powodu do przyspieszenia wymiany filtra paliwa tylko dlatego, że dolałeś T2. Siedzę trochę na forach angielskojęzycznych gdzie poruszają ten temat i jakoś nie znalazłem informacji o konieczności szybszej wymiany filtra paliwa po pierwszych dolewkach T2.
-
To jakaś "forum legend" o tej konieczności wymiany filtrów.
-
3 załącznik(i)
Stan przed dolaniem T2
Załącznik 118612
a tu po 2 bakach i około 2000 km z dolewką 250 ml T2
Załącznik 118613
chciałem zobaczyć czy bez dolewania stan utrzyma się na dłużej
Załącznik 118614
po jednym tankowaniu i zrobieniu 1000 km bez T2 korekty szybko się pogorszyły :(
-
@Tomson05: Na pierwszym screenie rzuca się w oczy jedna wartość- temperatura wody. Wydaję mi się, że jest ona troszeczkę za wysoka... Napewno wszystko w porządku z układem chłodzenia ?
-
Ładna poprawa faktycznie, aż sprawdzę u siebie jakie wyniki dało dolewanie.
-
Cytat:
Napisał
Tomson05
Stan przed dolaniem T2
Co za olej lejesz?
-
1 załącznik(i)
drago256 w największe upały nie maiłem problemów z temperaturą nie wiem czy 96 stopni na postoju to normalne czy nie
LukaSS orlenowski 2T Semisynthetic
Załącznik 118625