Hahaha! Wiedziałem, że wcześniej czy później ktoś wyjedzie z volkswagenem :P
Printable View
Hahaha! Wiedziałem, że wcześniej czy później ktoś wyjedzie z volkswagenem :P
Bardzo,dobrze,że są fani Alf,VW,BMW,itp.Tylko,nie rozumiem,po co faktycznie ludzie śmigają AR,gdy na forum piszą,że tragedia,T.S. złe,itp.Mnie,jak by Alfa nie pasowała,to w 2 dni bym wrócił do poprzedniej marki /Nissan/.
Ale niektórzy lubią po prostu bić pianę...
Do poprzedniej marki nie wrócę bo terenówka nie jest mi potrzebna. A alfa ma u mnie dożywocie ze względu na czas i pieniądze jakie w nią włożyłem.
Widzę, że u niektórych bałagan jest w głowie straszny skoro myślą, że trzeba chwalić wszystko co ich :D:D:D
Ja VW podziwiam i szanuje, jedynie za ekonomie i trwałość silników 1.9tdi, które również tak samo montowane były w audi. Spalanie rzędu 4.5l ropy (doświadczone na poprzednim aucie), pozwala dość tanio podróżowac, jednak niestety bez jakiejś specjalnej frajdy. Alfa natomiast, jak dla mnie to bardziej samochód już wyższej klasy i kwestia spalania tutaj nie gra roli, bo frajda z jazdy jest znacząco lepsza.
Co do samego wątku, to że tak powiem jestem anty TS i ogólnie jedynym słusznym jak dla mnie motorem w naszych Włoszkach to 3 lub 2.5 litrowe busso V6.
Jeżeli ktoś zapyta, dlaczego jestem wrogo nastawiony do Twinów, niech przeczyta parę lub paręnaście postów wyżej, wypowiedź jednego z użytkowników. Tam jest wszystko ładnie opisane, a ja po prostu nie mam zamiaru po raz drugi pisać tego samego.
Ale jak to mówią, każdy lubi co innego. Jedni lubią Alfowskie Tsy, inni np. V6, a jeszcze inny odłam ludzi, woli podróżowac Volkswagenem. Wielu stąd piszę, że to wieśwagen... ja się jednak z tym nie zgodzę, bo jeżeli chodzi o trwałość to w żadnym wypadku nie jest to "wieś". Inna kwestia jeżeli chodzi o sam design i popularność, bo po prostu jest to przeciętny samochód, który raczej nie ma się zbytnio wyróżniać z tłumu, w przeciwieństwie do marki Alfy Romeo.
Pozdrawiam :)