Czy robiłeś to u siebie w Julce?
Printable View
Zrobiłem.
Lechtak,
Wydawało mi się czy pisałeś, że zmieniłeś układ wydechowy na odpowiednio dźwięczący?
Gdzie kupiłeś/zamontowałeś?
Diesla też da się podtuningować w tym temacie?
Nie wiem jak diesel ale 1,7 to tu masz link. http://www.jtng.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1516 montowałem sam.
Chyba już sobie wszystko poukładałem i dzisiaj zamówię swoją Julkę :) Ciekawe ile teraz się czeka, dealer mówi że 2-3 miesiące, mam nadzieję, że to jednak będzie szybciej.
Wybieram pakiet sport 2 plus czerwone powiększone zaciski... nie wiecie jaki jest najmniejszy wymiar felgi który na to się da założyć na zimę? Myślałem o 16 na zimę i chyba to mi nie wejdzie. Ceny opon 17 plus komplet felg nie zachęcają a jazda na 18 zimą to pomysł karkołomny, choć pewnie możliwy.
Ostatni dylemat jaki mam to Bose, prawie 4500 to nie jest mało, myślę że za znacznie niższą kwotę zrobię podobne albo lepsze audio. Z drugiej strony trochę się boję zdejmowania boczków w nowym samochodzie. Na jeździe próbnej nie zwróciłem uwagi na audo fabryczne ale chyba nie było źle.
Na powiekszone hamulce min. 17" (przejezdzilem zime na 18" i zyje).
Bose - nawet sie nie zastanawiaj, ZDECYDOWANIE warto. Moze nie jest to polka audiofilska, ale polamane zatrzaski (uwaga: nie do kupienia!!) i prucie nowego auta to szalenstwo...
Sluchalem std vs Bose, roznica jest powalajaca...
Przejeździłem zimę na 17" w mito (profil 45) i niby się dało ale jak zmieniałem opony to się okazało że 3 felgi do prostowania, 2 minimalnie a jedna już zaczynała się zachowywać tak jak niewyważone koło... mimo że przez zimę maksymalna koncetracja, hamowanie do 3 kmh przy każdym przejeździe tramwajowym...
Co do bose, to miałem je w 147 i dźwięk mi się podobał, bas był w miarę głeboki i nie był przesadzony. Fajnie się słuchało muzyki przy wyłączonym silniku bo niestety w czasie jazdy pomruk diesla kompletnie obcinał basy, jakoś się to zlewało.
Ja zamówiłem Giuliettę 30.03.11 i dealer mówił mi, że powinienem sie spodziewać jej w połowie maja (czyli wychodzi okolo 1,5 miesiąca czas oczekiwania), nawet jak bedzie 2 mies. to jest OK. na inne auta czeka sie ponad 3 miesiące :D
jezeli chodzi o BOSE, to ja sie wogole nie zastanawiałem, gdy uslyszalem jak gra standardowe audio. ZATEM TEŻ ZACHĘCAM do kupienia.
A co ze szklanym, odsuwanym dachem? Zamówiłeś? ;)
-----------
Piszesz, że opony 17" na zimę są drogie. Jaki to jest koszt?? Bo na mnie bedzie czekać taki wydatek przed kolejną zimą (też zamówiłem powiększone, czerwone zaciski).
Z dachu zrezygnowałem. Pewnie w środku jest ładnie doświetlone wnętrze ale przypuszczam że otworzyłbym go ze 2 razy a potem byłby zamknięty. Szkoda że nie ma opcji szklanego dachu nieotwieranego, wtedy powierzchnia szklana byłaby większa a cena prawdopodobnie niższa.
Zostaje:
5B2-Kolor pastelowy
6KE-Pakiet Premium 2
5RJ-Pakiet Sport 2
212-Tapicerka skórzana
4SU-Zaciski hamulców o zwiększonych wymiarach lakierowane na czerwono
452-Siedzenia przednie podgrzewane
98R-Przystosowanie My Port do montażu nawigacji Tom-Tom
718-System audio HI-FI BOSE
717-Radioodtwarzacz CD z MP3 z podwójnym tunerem podwójną anteną 8 głośników
253-Przednia szyba ogrzewana (obejmuje strefę przednich wycieraczek i czujnik deszczu)
40Y-Fotel kierowcy i pasażera z regulacją odcinka lędźwiowego
454-Siedzenie pasażera z regulacją wysokości
064-Blokada otwarcia drzwi z wewnatrz - Safe Lock
213-Autoalarm fabryczny
bardzo ładna konfiguracja :) ja wybrałem to co Ty, oprócz Pakietu sport1 i tapicerki łączonej skóra+mikrofibra, oraz dodałem wiele innych "bajerów". m.in. Pakiet widoczność, dach przeszklony elektrycznie otwierany, czy elektrycznie sterowane fotele, itd.... :)
i nie ma Pakietu Premium "2", jest tylko Premium ;) (no chyba, że coś sie zmieniło od 30 marca 2011) :D