Jak kusi, to używaj, od tego jest. Ja nie jeżdżę specjalnie eko i prawie zawsze na D, a spalanie nie jest jakieś zabójcze. Szczególnie, że tak jak wspomniałeś, bardziej zależy od stylu jazdy, niż wybranego trybu.
Printable View
Po kilku przejechanych bakach mogę potwierdzić, że na razie najniższe spalanie udało mi się uzyskać na BP Ultimate 98 - wg komputerka 7,2 litra /100, przy dystrybutorze 7,4 litra. Dla porównania Verva 98 - odpowiednio 7,6 i 7,8 litra. Różnica w cenie się chyba nie zwraca, ale przynajmniej paliwo Julcia ma porządne :).
Pytanie tylko, czy w innych warunkach aniżeli jazda ze stałą prędkością oba tryby dają takie same spalanie. Bo jeśli podczas przyspieszania tryb D daje wyższe spalanie, to tylko pomiar średniego na dłuższym odcinku pozwoliłby się o tym przekonać. Choć jasne, że trudno zachować porównywalne warunki. Trzeba by powtarzać pomiary wiele razy naprzemiennie dla obu trybów i najlepiej na zamkniętym torze.
Pierwsza dłuższa wycieczka. 1.4 170KM TCT. Głównie niemieckie i polskie autostrady.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=160602&stc=1
Moze ktos napisac jakie spalanie ma Giulietta QV?
Bardziej za poprawny uważałem wynik liczony z dystrybutora, aż kilka dni temu do kanisterka 5l Panu na markowej stacji weszło 5,2l i jeszcze chlupało. Stąd wyniki podawane powyżej mogą zawyżać spalanie.
No bardzo ładnie. Ponad 4% to już chyba ciężko nazwać błędem pomiarowym...
Kanister ma już z 30 lat i pamięta czasy, że jak napisano 5l to było 5l, zresztą wcześniej lałem i było 5l do czubka! Nie chcę dyskutować o kanistrze, ale zwracam uwagę że 5% błąd na ocenie spalania w oparciu o dane z dystrybutora jest możliwy i będzie zawyżał spalanie. Z drugiej strony to niezły wskaźnik do unikania niektórych dystrybutorów z wyjątkowo tanią benzynką.