Przyciemniłem lampy oraz boczki, tylna szyba musi zaczekać na regenerację ścieżek :P
Printable View
Przyciemniłem lampy oraz boczki, tylna szyba musi zaczekać na regenerację ścieżek :P
Wyprałem całe wnętrze :D
Coś z cyklu tylne zawieszenie.
Wymiana tulejki w tylnej zwrotnicy - 15 min:)
Wymiana tulejek wahaczy poprzecznych + zrzucanie belki poprzecznej:/ + demontaż jednego amortyzatora w celu wybicia szpilki wahaczy poprzecznych 5 godzin
Był jakiś temat na ten temat gdzie polecał ktoś stalowe tulejki bo alum się zapieka, radzę na odwrót zbicie samej zewnętrznej tulei aluminiowej 5 minut, zbijanie stalowej zardzewiałe na szpilce z godzina do tego 250 ml odrdzewiacza, miałem cole ale mnie suszyło :)
Rezultat: w miarę twardo siedzi pomijając luzy na łącznikach stabilizatora przez brak możliwości dokręcenia śrub gałek :/
jeszcze górne wachacze rzód + łaczniki i gumy stabilizatora tyłi trzeba znależć speca co ustawi zbieżność, a potem czas na elektrykę:d
Pozdro
Sprężyny Jamex -35mm plus amory MTS😄I klamka schowka wróciła na swoje miejsce
Załatana dziura przy progu oraz wymiana dwóch opon.
Umyłem ją :)
Od jutra zaczyna się regeneracja hamulców.
Wyprałem Karcherem cały bagażnik bo rozlał mi się w nim olej silnikowy a przy okazji wyczyściłem każdy zakamarek karoserii, odkurzyłem wnętrze i wymieniłem cały olej po 1000km od mini-remontu silnika :)
Śliczna dostała nowe sprzęgiełko z dociskiem i łożyskiem, czyli tak jak Pan Bóg przykazał...lewa noga już nie boli:)