Napisał
epsonix
u mnie spada po sekundzie , dziś to obserwowałem, nawet jeśli nie mam ostrej redukcji a tylko nacinę hamulec trochę albo nawet jak zdejmę nogę z gazy. również w trybie N DNA spojrzałem, dopiero przy niskich obrotach (cos chyba ok 1200 zaczyna rosnąć jeśli nie mam hamulca wciśniętego - już pewnie próbuje uratować silnik przed duszeniem).
podstawowe pytanie, który miesiąc/rok produkcji, i czy wgrane masz wszystkie updaty. w mojej 4.2018 wymuszałem wszystkie - dostałem w 12.2018 update licznika (np zmienił się ciut wizualnie)i huba RF, w 2.2019 dostałem udpate BCM i ECU o ile pamiętam, potem w 5.2019 znów ECU i jeszcze PAM, RBSS i chyba BCM, w 10.2019 wpadł LBSS i BCM (kampania 8242 na wskazanie poziomu paliwa).
ASO nie ma obowiązku wgrywania updatów jeśli nie było kampani z nią zwiazanych, lub zgłaszane usterki nie wiążą się potencjalnie z danymi modułami. oni nawet nie przestrzegają service newsów - jest taki że po wymianie radia dla aut starszych niż 13.4.2018 trzeba wykonać update BSM,IPC,L/RBSS,PAM i jeszcze któryś moduł, oni nie mieli pojęcia o tym, sam im to mówiłem i wymusiłem.
Masz MES? Jeśli tak zczytaj wersję firmwarów dla BCM, IPC i ECU (w tych modułach obstawiałbym tkwi błędne wskazywanie to porównam z moimi - może coś się dowiemy (że masz np bardzo stary firmware)