przy wymianie żarówek w 164 od podświetlenia tablicy rej trzeba odkręcać całą blendę czy można to jakoś inaczej podejść??
Printable View
przy wymianie żarówek w 164 od podświetlenia tablicy rej trzeba odkręcać całą blendę czy można to jakoś inaczej podejść??
Witam.
Wystarczy odgiąć troszkę materiału i super dostęp jest. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba trzeba oprawkę przekręcić żeby wyszła.
pozdrawiam
mirek
Właśnie próbowałem odginać i mi się tylko troszkę plastiku ułamało, być może poprzedni właściciel to kleił. Nie mam pojęcia. Jutro zawalczę jeszcze raz a jak nie to zdejmę blendę.
Pozdrawiam
te od tablicy sa na wcisk, oprawek nie trzeba przekręcać aby wyjąź z tego co pamiętam...
Od tablicy są wciskane .Z odkręceniem blendy uważaj ponieważ gwinty mogą być zardzewiałe i trzeba wiele cierpliwości i środka penetrującego aby je odkręcić.Przy próbie siłowej szpilki wyłamują się z plastiku.
dzis sprawdzalem mam na wcisk
Witam.
U mnie to tak wygląda:
Załącznik 48079Załącznik 48080Załącznik 48081
pozdrawiam
mirek
alfa_fan, dzięki wielkie:) żarówki wymienione:D nie chce się chwalić w jaki sposób wcześniej próbowałem się dobrać do żarówek bo mnie wyśmiejecie:D
no i prawie dostalem zawalu zawiozlem autko do znajomego mechanika na wymiane tylnich amorkow. i wlasnie uslyszalem ze mam poza amorkami cale tylne zawieszenie do wymiany bo nawet nieda sie ruszyc srub od amorow. chlopak boi sie ruszyc zeby nie urwaxc bo jak urwie to poleca koszty. wie ktos jaki moze byc koszt wachaczy i calej reszty?
pocieszę Cię:) nie ma zawiechy nei do rozebrania. I to bez specjalnych szkód. Palnik i pójdzie. odpowiednia chemia . Jak belAir z 57 rozebral sie bez strat a stal 20 lat w trawie to i Wy dacie rade. Jak coś poleci ewentualnei zapraszam do mnie.