Tego się obawiałem.
A klamki można bez problemu kupić, non stop wiszą na polskich i zagramanicznych portalach, jedyną kwestią jest cena bo jak wiadomo nikt z nas nie chce dać więcej niż 5 dych:)
No bo 150 zł to 10% wartości 155 więc gdzie sens, gdzie logika :D
niestety chyba w naszym kraju tak jest... cena 155 jak za fiata CC :( Co do klamek to fakt ciężko ale do ogarnięcia....Zawsze można całą 155 kupić i mieć wtedy 2 klamki lewe :D
Już bez przesady, jak Alfa jest zadbana to wartość klamki spada do 5% wartości auta.
On mówił o swojej :)
Podobnie jak lewe lusterka elektryczne są deficytowe, a jak ktoś słusznie mówił na forum więcej jak 100 zł nie dawajmy. I nie daję, bo ponad 100 zł to można nabyć.
Na lusterka są sposoby naprawy, sam mam komplet zapasowy z czerwonej a dzięki uprzejmości Marcina S. lusterka są pospawane i się składają i ogólnie po polakierowaniu obudów będą wyglądały jak nowe dlatego warto szukać ich na alledrogo (trafiają się czasem w normalnych pieniądzach) albo na ebay'u itp. i naprawiać, wtedy w razie awarii mamy zapas.
U mnie zgniła śruba łącząca ramkę lustra z ramką trójkątną przy drzwiach. Nie da się wyjąć resztek bo się ta śruba przyspawała galwanicznie (zapiekła).
Ja też zacząłem wykręcać lusterko i zatrzymałem się na śrubce pod tym czarnym trójkątem... A było to już daaaaaaaaaawno temu. Cóż, może jeszcze kiedyś przyjdzie wena ;)