-
maicher, a rozrząd masz dobrze ustawiony?? Niemożliwe żeby tyle kucy uciekło, coś jest nie tak.
-
poprawna kompresja to ok 14.
u brata po dotarciu zawrów i zjechaniu glowicy do minimalnej dopuszczelnej grubości mniej więcej tyle jest (o ile dobrze pamętam przed wyminą było coś 9-10).
Autem mozna jeżdzić używając tylko 1 i 5 :D
-
Niby tak, ale wałek z dłuższym czasem zmniejsza kompresję...A może powstaje tam jakieś ciśnienie zwrotne, bo tylko jeden wałek jest ostrugany? Muszę przetestować te ustawienia ale z dobrym wałkiem fabrycznym.
A rozrząd chyba niestety jest dobrze ustawiony. Czy wałek ssący można regulować jak wydechowy, kołem wałka, czy wariat to uniemożliwia?
-
nie wiem jaki masz dokładnie profil krzywki ale jak masz możliwość to złóż standardowy wałek.
Ssący można przestawić ale nie w takim zakresie jak wydechowy - sam tego jeszcze nie robiłem.
kurcze myślałem, że ze 150 konia to wypluje przecież silnik nówka.
-
Przepływy zwrotne :P Może faktycznie by lepiej latał na seryjnym wałku, masz za długo otwarty zawór i zwiewa Ci mieszanka jak tłok leci już w górę, stąd kolosalny brak momentu. Koło walka ma lekkie fasolki przy wariacie, więc wychodzi, że można regulować.
A na o ile masz dłuższy czas? Znasz parametry swojego wałka? Mi mieli zrobić tylko wznios na przykład i schrzanili (za duże są lekko), jak mi wyjdzie po dotarciu tak jak Tobie to zakładam serię i zjadę głowicę 1mm bo mam 1,5mm nadwymiarowej kieszeni w tłokach :P
-
Dolot też się reguluje i też ten zakres jest całkiem pokaźny. Jak wrócę do chałupy na weekend to ogarnę Ci ten wałek.
-
Dzięki dobry człowieku. Wisi coś na allegro za 100 zeta, ale jaki ma stan - nie wiem...
-
Może już zadawałem to pytanie, ale o ile stopni wariat przekręca wałek ssący w pozycji "on"
-
-
Jak zamontować pierścienie olejowe? Jeden ma napis GOE czy coś, ale żadnego TOP ani OBEN :P a wyglądają na symetryczne.