Dylematy przed zakupem MiTo
Witam Wszystkich doświadczonych Alfaholików i tych mniej jak jest w moim przypadku.
W niedługim czasie chciałbym zmienić samochód i po wielu rozważaniach wizualnych i technicznych raczej padnie na koleżankę MiTo. Z racji że nie mam żadnego doświadczenia z tą marką będę wdzięczny za każde wskazówki.
Silniki które rozważam to wolnossący 1.4 95 KM,nie ukrywam że istotnym czynniki są tutaj względy finansowe przy tym motorze lub 1.4 TB 120 KM.
Przeczytałem tutaj cały wątek ale nie zawsze było dokładnie wyjaśnione precyzyjnie,szczególnie odnośnie silnika 1.4 TB 120 KM. Chodzi mi dokładnie o skrzynie,czy jest to ta sama dość awaryjna skrzynia M32 co w 1.4 TB 155 KM czy jakaś inna ? Która skrzynia w tych silnikach jest bardziej wydajana i mniej awaryjna 5 czy 6 biegowa ? Czy w każdej MiTo jest sprzęgło dwumasowe ? I jakie poważne usterki można napotkać w tych dwóch wyżej wymienionych silnikach ? Czytałem coś o pękającej obudowie z turbosprężarki. Jakie niespodzianki są które przytrafiły się Wam w większej ilości z grona forumowiczów ?
Sorry za ilość pytań lub jakieś duble ale chciałbym od Was nabyć troszkę doświadczenia z tego modelu.
P.S.
Może ktoś będzie chciał sprzedać swoją MiTo za 1-2 miesiące lub ma namiary na kogoś zaufanego kto mierzy się z zamiarem sprzedania ?
Łukasz