-
jerry wychodzi z tego że 22km robisz na zimnej tak?Ja jadąc nawet ze stałą prędkością po takiej ilości kilometrów miał bym już otwarty termostat i temp 85*C bo tyle mi pokazuje w zimie.
sikor ta beemka jest prawie tonę cięższa ale przyspieszenie ma 6.5 sek a to dużo nie jest.I co z tego że turbina gwizda jak kierowca pi..da albo faktycznie te mody u Ciebie w silniku aż tyle dały;)
-
Pewnie w aftomacie, a 6,5/100 w tym klocku to chyba trochę za mało. Kiedyś swoim TSem startowałem z Q5 3.0 TDI i wcale szybko mi nie uciekał, na światłach tylko widziałem jak się gość gotował że taki stary trup został tak mało w tyle za jego wartym xxx tysięcy PLN Audi.
-
Ja kiedyś swoim 1.7TS odstawiłem VW Tiguana 2.0 TDI więc widać Alfy górą :)
-
Panowie to dział 155 V6 a nie Kills:)
-
Spoko loko, odniosłem się tylko do tego o czym napisaliście:) 6.5/100 ma wersja diesla 306KM a są jeszcze 2 z czego ta najsłabsza ma 235KM, to malutko na takiego kloca i z nim śmiało można się łapać zwykłym, ciut mocniejszym autem.
-
Hej.Mam szybkie pytanie...chce wpakowac do kolejnej Coupety V6 z AR 155(juz wpakowalem TS 8V)...otoz czy wał z tego silnika mial/ma zastosowanie w innych silnikach innych modeli AR? Czy wal z 155 i 164 3.0 12V to te same waly?
Dziekuje z gory za odpowiedzi:)
-
Porównaj skok tłoka jeśli jest różny to na pewno nie pasuje
-
3.0 ma niestety większy skok tłoka,a wiec nie będzie pasował.
-
Koledzy potrzebuję blokad rozrządu do mojej kochanki, orientujecie się czy ktoś ma i chce wypożyczyć??? Gdzieś widziałem do 8v 16v i chyba 24v ale nie pamiętam który z kolegów się ogłaszał. Nowych nie bardzo widzę sens żeby kupować.
-
Michu do naszych i 8v nie ma blokad.Są znaki na wałkach rozrządu i stopkach.