-
1 załącznik(i)
Witam. mam problem, wydaje mi się ze samochód jest słabszy i kopci na czarno podczas gwałtownego przyspieszenia a spalanie tymczasowe wynosi ponad 25l/100km dopiero po 5km spokojnej jazdy wraca do 5,5.
Logi robiłem na 3/4 biegu 5 biegu i 6 biegu w nazwie jest dopisane który to bieg
-
Odepnij przepływkę - troche za mało mierzy
Nie ma nieszczelności?
-
3 załącznik(i)
Krótko zwięźle i na temat: masy powietrza zmierzone są około 50 - 60 % niższe od oczekiwanych, dolot z kwasówki - turbo -ic + ic klektor więc mowy o dziurach nie ma. Przepływka skończyła zywot? W morde od 5 do 101 km/h MES pokazał mi ~15 sekund o.O wtf
Log z jazdy z butem w podłodze
Załącznik 171112
-
Raczej tak.
Odepnij przepływkę żeby potwierdzić.
Ew. turbina nie wstaje - np. dziura w podciśnieniu. Ale raczej przepływka.
-
Stawiam na przepływkę, turbo jest po regeneracji i chłopaki założyli nowe przewody sterowania przy okazji montażu ;), czyściłem przed wyjazdem przepływkę egr + czujnik doładowania i najprawdopodobniej uwaliłem ją do końca heh
-
1 załącznik(i)
Mam pytanie, czy według was wtrysk nr 4 nadaje się do regeneracji?? Słyszę pukanie od strony skrzyni biegów. Proszę o wypowiedź, silnik mam po kapitalce.
Załącznik 171636
-
-
Kiedy słyszysz pukanie? Jakiego typu jest to pukanie? Nauczony doświadczeniem ze swojej Alfy pukanie pukaniu nie równe ;P. Co do wtrysku nr 4 wg mnie jest jeszcze ok
-
Puka od strony skrzyni, stając z drugiej strony nie słyszalne. Puka od odpalenia aż do rozgrzania i po rozgrzania także. Takie głuchy rytmiczny stukot, słyszę go tylko stojąc koło auta więc nie wiem czy narasta z obrotami, ale to sprawdzę.
-
1 załącznik(i)
Odkopuję temat, bo w moim zero odzewu. 147 1.9 JTDm 16v, ma "dziury" w przyspieszaniu od 1800-3000obr na ciepłym silniku. Zlogowałem ciśnienie turbo/overboost/przepływka, EGR zaślepiony całkowicie - nie pomogło. W czasie szarpnięć ciśnienie w dolocie spada. Nieszczelności w dolocie nie ma , zapobiegawczo wpadła nierdzewka i też się nic nie zmieniło.