Szlifowałeś tylko ranty? Czy cały klocek?
Printable View
Klocki FERODO nie maja zfazowanych rantów okładziny na klocku. Gdzie wszystkie inne maja np. TRW ATE BREMBO BOSCH. Dlatego zeszlifowałem tak jak w innych klockach.
Ok, dzięki;-)
Jutro auto ląduje na szlifie:-D
Dziś nią jechałem.....Jezusie....jak popadało to miałem wrażenie że efekt się potęgował;-)
Plus taki, że nie było osoby w korku, która by się do mnie nie uśmiechała:-D :-D
Kolejny dzień walki z tym ustrojstwem;-)
Klocki zeszlifowane, ponownie założone.
Nie piszczało 100 metrów....
Założyłem Galfery....póki co piszczą....Już nie powiem co mnie strzelilo, bo dostanę punkty karne:-P
Zobaczymy czy po ułożeniu będą dalej drzec się w niebogłosy:-(
Wczoraj 200km wycieczka do Krakowa w deszczu i nic cisza, ale dziś już jest sucho i powoli zaczynają piszczeć. Do głowy idzie dostać. Ja obstawiam ze trzeba było kupić tareczę 330mm i przetoczyć do 310 i by było wszystko ok. Teraz szkoda nowych tarcz BREMBO.
Marti daj znać jak te Galfery po 200-300km się zachowują.
To ja mam lepszy pomysł, niż ściąganie 20 mm z tarczy. Kupić tarcze od 166, one są z rozstawem 5x108 tak? I rozwiercic otwory o te 2 mm. Wiele osób robi tak z felgami....
Wg mnie jest to lepsze rozwiązanie, to rozwiercamy otwór a nie ruszamy tarczy, wiercimy w stalowym wieńcu a nie ruszamy konstrukcje tarczy...
Co Wy na to?
Chociaż teraz widzę, że wysokość tarczy z 159 to 40 mm, a z 166, 47 mm.
Fuck.....
Jak zakupiłem taki zestaw:
Tarcza: EBC Turbo Groove
Klocki: Galfer Sport FDT 1055
Przejechane ponad 500km i żadnych pisków. Reakcja na wciśnięcie pedału w sam raz:) Tarcze standardowe 305mm