I jak Ci działają te spryski? Nagraj jakiś filmik i wrzuć na forum
Printable View
I jak Ci działają te spryski? Nagraj jakiś filmik i wrzuć na forum
klima nabita i chłodzi :cool:
Wymieniłem tylne wahacze gumy linki ręcznego i tankowanie było na fula :D
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Przez półtorej godziny jeździłem z mechanikiem i z podpiętym kompem sprawdzając wszystkie układy i czujniki od klimy. Wszystko działa jak powinno czyli mam gdzieś wyciek dlatego czynnik zwiewa :)
Ile ma być czynnika w 156? Na jakimś wykazie kiedyś widziałem że 700, a mój spec od klimy na kompie w programie ma, że 500?
- - - Updated - - -
No i jeszcze bella wypucowana i to tak, że samo mycie z zewnątrz zajęło jakieś 4h :D W środku przeprana podsufitka, odkurzone i wymyte. Zostało jeszcze czyszczenie skór :)
No to faktycznie jest problem, bo miałem tak u siebie w 156, że nabili mi za dużo i sprężarka włączała się i zaraz wyłączała (taki był objaw). Nabijanie klimy automatem to sposób, który można o kant .... rozbić.
Pojechałem do speca, który robi w chłodnictwie kilkadziesiąt lat. Nabił tyle ile trzeba, plus doradził umycie chłodnicy z zewnątrz i było cacy.
Szukaj zatem prawdziwego speca od klimy z rodowodem sprzed lat, a daruj sobie podpinanie pod tzw szafy.
Pozdrawiam.
- Rafał
Wyczyściłem zawór VGT - ciekawe czy coś poczuję bo był dość zasyfiony :)
Jak Pan zrobisz, będziesz Pan zadowolony :D
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/07/19.jpg
Naprawa trzymającego zacisku z tył, reperaturka, oraz komplet klocków TRW na tył, bo jedna strona się zdążyła zetrzeć...
Wysyłane z mojego Blade za pomocą Tapatalk 2