Zauważyłem tylko że na desce spalanie jakoś nie rusza się dziwnie, Zawsze mi szybko schodziło jak jechałem sobie 100 km/h a teraz 7,3 non stop wyświetla i ani drgnie, zaczyna mnie to troszkę drażnić
Printable View
Zauważyłem tylko że na desce spalanie jakoś nie rusza się dziwnie, Zawsze mi szybko schodziło jak jechałem sobie 100 km/h a teraz 7,3 non stop wyświetla i ani drgnie, zaczyna mnie to troszkę drażnić
Tak przy okazji robienia sobie mapki do mojego bolida zrobiłem druga wersję z wyciętym EGR-em.
Zastanawiam się tylko czy całkowite zamknięcie EGR-a nie wywoła skutków ubocznych w postaci np. twardszej pracy jednostki. Tak przynajmniej dzieje się w niektórych markach samochodów.
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie ? Czy zostaje mi wgranie i sprawdzenie organoleptycznie ? ;)
EGR w tym silniku wspomaga overboosta w gaszeniu obrotów turbiny, więc jego całkowite wycięcie wpłynie na żywottnośc turbiny
czyli całkowite zaślepienie EGRa w moim silniku również może wpłynąć niekorzystnie na żywotność turbiny?
Tu chodzi chyba tylko o wersję 16V. W innych jest to troszeczkę inaczej rozwiązane.
w 115 też mi odradzili.
Ja jednak programowo wyciąłem. Dzisiaj wgrałem nową mapę. Zobaczymy. Z tego co wyczytałem i dowiedziałem się w zagranicznych serwisach, nie powinno być żadnych problemów.
No i teraz mam tak jak poniżej :)
Załącznik 52167