mam ten sam problem...powinni na nowy wymienic bo juz 3 razy robily i dalej to samo...
Printable View
I mnie dopadła denerwująca usterka: rozwarstwienie/odklejenie przedniej szyby w narożniku dolnym po stronie kierowcy. Przebieg 30tys km - szyba zakwalifikowana do wymiany w ramach gwarancji
Jak to sie objawia.
Pod czarną ramką wokół szyby pojawiły się bąbelki powietrza
Panowie to ja już konfiguruję swój samochód marzeń a tutaj trafiłem na ten post :) Mam nadzieję że to mnie nie przestraszy jak doczytam do końca
Nooo, widzę, ze kolega przechodzi podobną ścieżkę upgrade'u. Ja dwa lata temu miałem te same dylematy, przeczytałem cały internet, poznałem wszystkie rzeczywiste i wyimaginowane nieszczęścia które się mogą Julce przytrafić, ale mnie to od zakupu nie odwiodło. A w sumie powinno... :cool:
1. Polecam poczytać też fora alternatywnych opcji... Pozostaje tylko rower - taki chiński, z marketu, bo markowy ukradną w ciągu tygodnia.
2. Na forach pomstują ci którym coś dolega, mi od 10 mies i 22kkm nic... fotel przestał piskać, albo już nie słyszę, do 1" się przyzwyczaiłem i w razie oporów (b.rzadko) odruchowo ładuję przez 2"
3. a w sumie dobrze, nie opatrzy się na ulicach (poza wawą, gdzie jeździ ich kupa)
i offtopik, ale się wypowiem: robiłem testy paliwowe (tzn jakie paliwo jest lepsze) dla 120 KM i prawdę mówiąc najlepiej (subiektywnie) jeździło się na zwykłej 95 z Tesco, a testy 98 wskazały niższe spalanie o ok 0,2-0,3 / 100km
Dokładnie. Jak się ktoś zagłębi w forum Golfa, to pewnie też się okaże, że jest jakiś dramat.
Ale jak się obiektywnie przejrzy te "wielkie usterki" to najczęsciej jest to skrzypiący fotel lub zawieszenie, albo źle spasowany element i to jest nazywane wielką katastrofą. Rozumiem gdyby serwisy nie załatwiały tego w ramach gwarancji, ale robia to, więc o co chodzi?
- - - Updated - - -
Ale jak się obiektywnie przejrzy te "wielkie usterki" to najczęsciej jest to skrzypiący fotel lub zawieszenie, albo źle spasowany element i to jest nazywane wielką katastrofą. Rozumiem gdyby serwisy nie załatwiały tego w ramach gwarancji, ale robia to, więc o co chodzi?