-
Że się ludzie nie boją takiej chinszczyzny ładować to swoich aut. Te radiatorki, które potem i tak się zatyka deklem to przeciez gówno warte, one nie mają gdzie tego ciepła oddawać. Tylko na lampę. Jeszcze ci się to "zaspawa" i nie będziesz mógł tego wyjąć :)
-
-
hej, przy takiej szarej pogodzie jak dzisiaj muszę coś zrobić ze światłami. Są ponure. Mieszkam w zalesionym terenie + mgły + sarenki wrrrr - i nie ma bata musze mieć konkretnie oświetloną drogę.
Czy moja logika działań jest poprawna? :confused:
1. wymiana żarówek na TUNGSRAM H7 MEGALIGHT ULTRA +120 czy philips white vision h7
2. porządne wyczyszczenie świateł
3. poziomowanie u diagnosty
ew. 4 regeneracja odbłyśnika - szczerze nie wiem o co chodzi.
ewen
-
Zła logika. Powinno być tak:
1. Regeneracja odbłyśników
2. Wspomniane żarówki (lub podobne polecane)
Będzie jak nowe.
Ja niedawno sobie wrzuciłem nowe odbłyśniki. Do tego te tungsramy i powiem szczerze że efekt powala. Dawno nie jeździłem na halogenach po regeneracji (samem ksenony pod domem). Ale efekt jest tak powalający że olewam wszystkie hidy i ledy. Przesiadając się z ori ksenonów na te nowe lampy nie mam kompleksów :) wczoraj pyknąłem trasę ~500km w nocy i jest miód malina.
-
Marek robiłeś to sam czy gdzieś wysyłałeś lampy? Też mnie to czeka.
Do tematu: nadziałem się na ten Phillips Xtreme cośtam 130% i świecą znacznie gorzej od White Vision 4300k.
-
Ja regeneruję światła do 166 (odbłyśniki zawożę do firmy napylającej nową warstwę) a że mam też 159 to trzeba było coś z tym zrobić. Jak wyciągnąłem swoje stare to nie spodziewałem się tak powalającej różnicy. Były tylko trochę u góry przymatowione. No ale jak to odpaliłem z nowymi żarówkami to tak jak piszę, przesiadając się z ksenonów nie mam dyskomfortu. Zrobiłbym fotki ale nie mam czym zrobić żeby to miarodajnie wyszło.
-
ale to co całe lampy sie wysyła czy jedzie sie do warsztatu, czy kupuje się odbłyśniki. Jej z biegiem lat mam coraz mniejszą wiedzę.
-
Zależy co kto potrafi. Firmy generalnie robią całe lampy (trzeba im wysłać) ale w 159 wyjmuje się odbłyśniki na tyle łatwo że przeciętny domorosły majsterkowicz powinien temu podołać. Potem trzeba rozwiercić nity i nowe odbłyśniki przykręcić lub przynitować na nowo.
Odbłyśniki możesz dać do napylania gdzie chcesz i gdzie masz bliżej (może znajdziesz nawet taniej). Ale to trwa i auto stoi. Możesz też kupić u mnie bo ja mam gotowe na stanie i wysyłam nowe a po przekladce odsyłasz mi stare.
No chyba że masz już zupełnie dwie lewe ręce to możesz oddać to komuś do przełożenia.
-
W testach tygodników motoryzacyjnych bardzo polecane są też:
BOSCH PLUS 90
PHILIPS VISION PLUS 60%.
Może ktoś miał do czynienia z którąś?
-
A probowal ktos z was zarowek Osram H7 65w rallye? offroadowe, bez homologacji swiecace wg testow 30% mocniejszym swiatlem = 2100 lm (vs 1500lm zwykle H7). Bardzo polecane na forach w US mozna pogooglowac jesli ktos chce, cena 25zl/szt