No dane ktore podales widywalem na roznych forach, ale szczerze powiem, ze producent jakos unika ich podawania. W takim razie moze zmienie zamowienie....
Printable View
No dane ktore podales widywalem na roznych forach, ale szczerze powiem, ze producent jakos unika ich podawania. W takim razie moze zmienie zamowienie....
A masz moze takie dane o 10w40 tec plus Gulf?
Tamte pisałem z pamięci, musiał bym poszukać ale to olej niestety bazujący na Fomula G (tylko gorszy) niż na Top Tec 5W40 (jak by wskazywała nazwa).
Bieda Panie ten Mobil ... Penrite 10 TENTHS PREMIUM 0 0W50 ma Index 194 ...
I co z tego ? Polecisz mu zatem 0W40 czy 0W50 ?
Olej zupełnie innej klasy i zastosowania, w dodatku w zupełnie innej cenie.
Co ma dać takie porównanie ?
Panowie, a co powiecie na olej Valvoline Synpower Extreme MST 5w30 C3? Wydaje się dosyć rozsądnym wyborem w tej półce cenowej, ale niech forumowi specjaliści się wypowiedzą.
Auto do jakiego miałby być zalany to 159 1.9 16v z wywalonymi klapkami i EGR, ale z DPF'em na pokładzie. Jeżdżony w 90% w trasie, bardzo mało jazdy miejskiej.
Valvo robi "marketowej" jakości oleje - było o tym na ostatnich kilku stronach.
A Agip/ENI?? Chcę sobie wlać Eurosportsa, ciekaw jestem co wiesz na jego temat.
Teraz to mam sieczkę w głowie. Już byłem zdecydowany na zakup Valvo VR1 i w tym tygodniu miałem finalizować zakup, a tu widzę, że odradzacie :eek: Co w takim razie polecacie w moim przypadku - mam Volvo V70R 2.5T i Alfę 159 1.75. W planach miałem zalanie ich tym samym olejem, bo użytkuję je podobnie (Volvo ~5-6k rocznie, Alfa trochę więcej) wymiany oczywiście co roku. Są też dwa inne auta (147 1.6 T.Spark i Fiat 500 1.2), którymi się zajmuje i myślałem o doborze jednego oleju dla całej czwórki. Ewentualnie podział na turbo i wolnossące jeśli różnice w typach olejów są duże. Widzę, że się tu kilka osób zna, więc liczę na fachową pomoc i pozdrawiam
Im więcej będziesz tego czytał tym mniej będziesz wiedział, tutaj znajdziesz opisy jakbyś miał zrobić 5mln km na silniku, na 200 tysięcy praktycznie nie ma różnicy co zalejesz a tych kilka osób tutaj właśnie robi innym sieczkę z mózgów nazwami i cyferkami które i tak nic im nie mówią, taka prawda.