Napisał
alfa.bravo
Ale jaki masz dowód na lanie paliwa? Masz źródło? Bo dalej uważasz, że skoro tak licznik pokazuje to paliwo się leje strumieniami...
Jak pisałem (i inni), mi wskaźnik ten nie spada a spalanie daje się uzyskać bardzo rozsądne, więc za wysokiego spalania zacząłbym szukać w stylu jazdy. Niczym praktycznie spalanie nie różni się od 330i 252KM w którym to wskaźnik spadał do 0. W 330i miałem lekko ponad 11l średnie zazwyczaj (nie resetowane tysiącami km więc dobry wskaźnik). W trasie Veloce schodziłem na początku do 7,5l przy spokojnej jeździe, teraz jeżdżę głównie po mieście, spalanie nie resetowane od 1300km i tutaj też nadal mam około 11,5l. Pali dokładnie tyle ile powinno przy moim stylu jazdy, wiem, że jeżeli będę go piłował to spali mi sporo więcej ale to samo w każdej innej benzynie. Robiłem ostatnio trasę Auris hybrydą i starając się zrobiłem spalanie 4,1l/100km, Veloce takim samym stylem jazdy w podobnych warunkach na tej trasie 7,5l co wydaje mi się dobrym rezultatem biorąc pod uwagę, że Auris to hybryda 130KM a tutaj mamy 280KM w benzynie. Druga sprawa, że tym autem się tak nie powinno jeździć, ale... jak ktoś mówi, że pali za dużo albo że się nie da to nie prawda - pali tak jak woźnica powozi ;)