-
U mnie po paru tygodniach dźwięk wrócił. ... wszystko dziala ładnie chłodzi tylko wiertarka. ...
-
Ubyło czynnika? Pewnie gdzieś puszcza bańki bokiem - u mnie puszczał z przodu gdzie na rurce jest czujnik ciśnienia - tam na trójniku się rozszczelniło i puszczało bąbelki. I z samej sprężarki też ciekło, przy nabijaniu dodali mi kontrast i cała sprężarka była zielona :)
-
A u mnie wszystko szczelne
-
Wymieniał ktoś może ostatnio zawór rozprężny przy okazji walki z "wiertarką"?
-
Nie, bo nic nie wskazuje żeby to była jego wina, sprężarka hałasuje ale klima działa normalnie.
-
A ja mam wrażenie ze ten dźwięk pracuje razem z obrotami. Teraz po urlopie jak wrócę to sprawdzę paski i czy jest tam jakieś łożysko?
-
Pompa jest na pasku więc jej prędkość obrotowa zależy od RPM silnika stąd i dźwięk się zmienia. Jest łożysko oczywiście bo jest sprzęgło elektromagnetyczne, ale ja osłuchiwałem już to stetoskopem i odgłos wiertarki pochodzi z samej sprężarki.
Oczywiście jest możliwość, że u Ciebie jest to co innego, ale wątpię. Jest też możliwość taka, że sprężarka już dostała w dupę i pomimo znormalizowania poziomu czynnika i oleju chodzi jak chodzi.
-
Ale dobrze chłodzi. ...Oddam ja komuś kto się na tym zna nie będę już kombinować chyba
-
Ja mam problem z manualna klimatyzacją. Wentylator pracuje tylko na 4 biegu. Na 1.2.3 nic. Jakieś pomysły?
-
Z gałki tylko, czy z FESa też? Pierwszy podejrzany - rezystor wentylatora. W nogach pasażera pod wentylatorem siedzi.