-
Ma ktoś może lewa lampe do 156? :P Lewa patrzac z miejsca kierowcy, czyli po drugiej stronie jakbys stal z prawej strony boku auta :crazy_pilot:omg :D ale tak serio jakby ktoś miał to prosilbym o pewne info, m.in. Ile za nią, czy ciezko sie wymienia i gdzię można ją zdobyć :)
-
No do 156 fl to chyba raczej nikt tu nie będzie miał :D Chyba że Groszka zagadasz a ja mu szybko wymontuje :D:D
A jeżeli chodzi o demontaż to jeszcze jest tak jak 156 przed fl to demontaż nie jest trudny, u mnie są dwie śruby i jeden zatrzask, ja to wyciągałem ramkę od halogena wsadzałem rękę od dołu i odkręcałem dolną śrubę, górna widać jak otworzysz maskę :D
No i znalazłem od czego ma ta Alfa 166 lampy przednie :D siedziałem aż znalazłem :D Ale jak już wiedziałem mówię przeczytam opis tego samochodu, no i jak się okazało koleś napisał z czego ta lampa :D czyli czas stracony niestety :D:D A lampa pochodzi od Mazdy 6 :D
Firstone widziałm bym te lampy w Twojej 166 http://moto.allegro.pl/mazda-6-02-07...724690107.html :D
-
Hmmm... czyli będzie trzeba uderzyć do kolegi po tę lampę :D Powiedz mi, po odręceniu tych śrubek, zastrzask wychodzi po przyjacielsku czy trzeba go inaczej potraktować (prawdopodobne urawnie zaczepu) :P
-
Duży śrubokręt i powinno bez problemu rozczepić się, tam jest zatrzask kulkowy
-
Chyba jedyny zatrzask który trzyma tak jak powinien :D Zaczynam poszukiwania na allegro :D
Aa jeszcze jedno pytanko, czy lampa od anglika była by dobra, znaczaca roznica by było po przełożeniu lampy?
-
No ja bym nie eksperymentował z lampą od anglika bo może Ci przeglądu nie przejść lepiej zapłacić parę $ więcej i mieć europejską
Nie ma to jak BMW :D:D:D
http://www.youtube.com/watch?v=VF93j...eature=related
-
Właśnie patrzę:D:D
---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:14 ----------
i śmiem twierdzić, że... :D Nie ważne co robisz... pasy bezpieczeństwa to podstawa :D gdyby je miał, nie skończyło by się tak :P
-
No tak myslalem ze lampy od Mazdy sa. Tragicznie nie wyglada, najgorsze ze trzeba rzezbic. A wogole to nie smialbym chyba robic podobnych przeszczepow ladnej buzce jakie maja Alfy ;)
Pzdr
-
Potrzebuję sprzęgło od sprężarki klimatyzacji. Wiecie gdzie na miejscu w Płocku dostanę takie cuś ??
Dziś po południu po załączeniu klimy spadły obroty a potem poszedł dym z pod nadkola. Po podniesieniu klapy okazało się że sprzęgło kompresora wytopiło się.
Co ciekawe klima chłodzi ale kompresor strasznie piszczy.
-
W Ciechanowie najbliżej "Szwagry" mają duży szrot z Alfami, tam może coś znajdziesz, ale kasę zdzierają nieźle :P