Zgadzam się z Tobą dlatego chcę wymienić całe zawieszenie kompletne. Amory mają ponad 75 %sprawności nie ruszam ich, felgi są wyprostowane.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Ja jezdziłem na najtanszych ale wytrzymały od przeglądu do przeglądu teraz kupiłem febi ale trochu skrzypią.
Mam trw górę od 50tys i poki co odpukac wszystko ok.
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
Witam. Temat był wałkowany setki tysięcy razy ale nurtuje mnie pytanie. Jakiej firmy komplet zawieszenia na przód? x2 górne, x2 dolne, x2 stabilizator. Obecnie stoi na komplecie od VEMY wstawione w 2015 i nalatane około 35tyś w tym 15 ponad przeze mnie. Gdyby nie moja chęć zobaczenia jak pracuje na szarpakach latało by dalej. Chodzi o masakryczne trzeszczenie mechanik stwierdził dolny lewy wahacz na sworzniu. Z prawej natomiast na dolnym guma pękła i też zaraz się posypie. I teraz właśnie pytanie. Co kupić. Tak mam pln na meyla/lemfordera/trw. Czyli grubo 1tyś ale czy warto w to wchodzić? Powiem szczerze że nie miałem od 15tyś czyli od momentu kupienia żadnych problemów i nawet teraz trzyma się drogi jak reksio szynki i nie stukają. VEMA jest tańsza jak wiadomo, chcę posłuchać ludzi którzy mają teraz części od VEMY. Czekam na konstruktywne komentarze
masz kase i chcesz trzymać auto bierz Lema
planujesz sprzedawać niedługo bierz vema
ja ma górne vema puki co 20 tysi spokój
teraz poszły na dół vemy zobaczymy
Wkładam dół magnetii marelli a górę meyle prawdopodobnie
pytanko mam szybkie :) czy zużyte tuleje wahacza tylnego wzdłużnego może powodować to że samochód na mokrym, na dziurach jakby uciekał tyłem? Czy przy wymianie trzeba robić geometrie ?
Ja tam wymieniałem a teraz jest spokój, polecam Meyle tulejki ;)
Dobra tragedia tuleje na zwrotnicy tragedia wahaczem wzdłużnym można sobie ruszać na boki :V tulejki zamówione teraz tylko to wymienić