No to może po prostu loteria. Ale sami wiecie, że pare innych rzeczy zostało poprawionych w poliftach, choćby ta nieszczęsna wiązka jako chyba najpoważniejszy problem.
Printable View
No to może po prostu loteria. Ale sami wiecie, że pare innych rzeczy zostało poprawionych w poliftach, choćby ta nieszczęsna wiązka jako chyba najpoważniejszy problem.
Wiązka w 2013 roku. W Europie była na to akcja naprawcza niezależnie od gwarancji. W końcu chodziło o bezpieczeństwo a o to niestety producent nie zadbał.
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Na co była akcja? Na wiązkę? To czemu tyle osób się z nią męczyło we własnym zakresie?
W Europie napisałem nie w Polsce. [emoji3]
AA bo my w Afryce jesteśmy - mój błąd
Panowie, może C635 nie jest awaryjna co do zasady, ale ja miałem z nią niemałe przygody. Skrzynia wyła na wyższych biegach, więc kupiłem używaną (bo przecież się nie psują...) i ta z kolei grzechotała na biegu jałowym - zwróciłem sprzedawcy. Kupiłem kolejną, też używaną, i mam wrażenie, że też jej praca pozostawia wiele do życzenia (skrzynia z Giulietty po liftingu [produkcja końcówka 2014]). Podczas pracy na postoju coś lekko chrobocze. Po wciśnięciu sprzęgła wycisza się. W związku z tym, przy okazji tematu, czy w Waszych Julkach C635 jest słyszalna? Bo już sam zachodzę w głowę czy tak ma być, czy coś jest nie tak. Przy pierwszej skrzyni byłem przekonany, że to dwumasa się odzywa, ale ta została wymieniona, a dźwięk pozostał przy dwóch kolejnych skrzynkach :confused:
Gdzieś czytałem na forum Tipo bodajże, że użytkownicy także zwracają uwagę na słyszalną pracę przekładni, może to normalne jest? Póki tego nie sprawdzę, nie przekonam się, albo będę trzeci raz wymieniał skrzynię, albo za każdym razem będę jeździł i wsłuchiwał się jak kto głupi w pracę jednostki/przekładni i zabiję sobie całą radość z jazdy... Ktoś coś?
@ A może znajdzie się tu jakaś dobra duszyczka z centrum Polski, by osłuchać pacjenta? :)
Na jałowym jest cichutka
No nie za bardzo, bo to już sporo większy budżet. U mnie Giulietta walczyć będzie z autem z całkiem innej bajki, a dokładnie z Peugeotem 3008 w podobnych pieniądzach. Pug dużo bardziej popularny niż włoszka, tyle że przy okazji francuza będę musiał znów iść w diesla, bo to jedyna sensowna opcja w tym aucie.
Kurcze, przydałoby się jakieś porównanie...
U mnie przy wyłączonym radio i nawiewach, jest słyszalne lekkie chrobotanie, coś w stylu zabierania koła. Przy wciśnięciu sprzęgła dźwięk ustaje. Trochę już mi brakuje pomysłów co dalej robić. Wrodzony perfekcjonizm nie pozwala mi jeździć z czymś takim, ale cała rzesza mechaników twierdzi, że wymyślam na siłę :rolleyes:
Skoro C635 uznawana jest za bezawaryjną, mam aż takiego pecha? Jedna wyjąca, druga grzechocząca, trzecia chrobocze...
Łożysko oporowe TTTM.
TSB nie wyskakują po VIN tylko trzeba manualnie przeglądać listę, wchodzić w każdy i czytać. Takich rzeczy ASO nie chce się robić bo zajmuje jakiś tam czas. Ja wymusiłem w swojej sprawie dostęp do bazy TSB bo już któryś raz byłem na naprawach gwarancyjnych Giulii, więc tez już pewnie chcieliby się mnie pozbyć z serwisu. W tym wszystkim zakładam że jeśli sparawa była znana dealerom to TSB na to raczej było, teoretycznie może być jednak też tak, że nie było a tylko wiedzieli co wymieniać z jakiś mniej oficjalnych kanałów albo sami dochodzili.
Googluj, może jakieś fora zagraniczne?
Miałem z 14 i było słyszalne zrobiłem 100 tys i nic nie było teraz mam z 18 i jak było tak jest. Zresztą występuje to w wszystkich jakie znam. A będzie ich kilkadziesiąt w różnych wersjach silnikowych. Wieńce TTTM i nic tego nie zmieni. Jedni słyszą drudzy nie.
poczytajcie w UK jak ludzie się skarżą na serwis/obsługę w ARUK (ważny rynek). nie szukałbym teorii spiskowych. a z drugiej strony w Polsce sprzedaje się powiedzmy 1% (o ile nie mniej) aut AR sprzedawanych w Europie, w kraju który ma coś rzędu 8% ludności EU, też nas skazuje na mniej poważne traktowanie.
@(Jan Marek)
Nie Polacy nie kochaja przepierdzialych zlomow ale na takie ich stac. Tak samo Ciebie stac jedynie na Giuliette a nie na QV/Veloce i tak dalej i tak dalej...
Wyciągasz błędne wnioski.
Stać mnie, ale nie potrzebuję do jazdy po mieście.
Polacy dalej żyją mitem iz samochód jest wyznacznikiem "prestiżu" i statusu społecznego- stad tyle wypierdzianych trupów na ulicach bo audi to audi a nie fiat czy alfa - sąsiedzi i szwagier będą się śmiali. Jeszcze ze 2,3 pokolenia może komuś przyjdzie do łba że samochód to przedmiot codziennego użytku jak rower.
Cześć,
Jeżeli mogę tu spytać (jestem tu nowy:) ) macie do polecenia jakąś sztukę Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB (może być zagazowana) ? Założyłem temat w dziale "Kupić nie kupić - auta z ogłoszeń" jednak nie mogę na razie wklejać linków z ogłoszeniami.
Rozglądam się za modelem najlepiej w polskiego salonu. Z tego co zrozumiałem najmniej problematyczna wydaje się być wersja 1.4 TB 120 KM
Czy do 38 tys. zł możliwe jest znalezienie niezużytego egzemplarza?
Pozdrawiam
Spokojnie jeśli to tylko budżet na zakup samego auta moim zdaniem jest rozsądny
Tak, myślę że nawet rocznik 2012 tylko troszkę cierpliwości ;)
Wszystko poniżej 34k zawsze będzie miało jakieś ale niestety
Dziękuję za odpowiedzi :)
Jeżeli miałbym polować na Multiair rozumiem, że mam zwracać uwagę na interwały wymiany oleju, ewentualnie na skrzynię biegów. Orientujecie się może jaki może być koszt zagazowania 1.4 TB, a jaki 1.4 Multiair?
Z tego co rozumiem 1.4 TB to jest fiatowski 1.4 T-Jet? Czyli części bez problemu powinny pasować.
Pozdrawiam
Ja gazowalem MA instalacja kme ~3000k ;) tylko trzeba dobrze zestroić
Tak, na przedmieścia.
domin, masz pełną skrzynkę priv :)
Powinno być lepiej usunąłem trochę pytań o problemy z MA :D
Kolejna Tartarini evo01 obecnie zamontowana w nowej 1.4MA 150ps.
Wcześniej we. Instalka była w 1.4TB przez 100 tys/km żadnych problemów.
Koszt 4100zl bez utraty gwarancji FCA.
Montaż Auto gaz Śląsk.
Ten montaż w Auto Gaz zlecałeś sam czy przez salon/ I czy auto miało jakis przebieg czy zakładane jeszcze przed odbiorem?
Przebieg 0 musiałem przez salon zlecić by utrzymać gwarancję FCA. Auto gaz nie zrobi tobie inaczej jak masz gwarancję tak się zgrali z FCA z 2 lata temu. A kiedyś można było.
Salon na utrzymaniu gwarancji też musi coś dla siebie mieć ;)
U mnie się uparli robić u sobie, a też wolałbym przez AGŚ, bo wiem, że tam nie robią maniany. Z ASO może być różnie.
Możecie mi napisać jakie mankamenty mogę zignorować? W sensie np. odstęp pomiędzy klapą bagażnika a tylnym zderzakiem, krzywo pokryta materiałem deska rozdzielcza, hałas ze skrzyni biegów kiedy auto stoi na luzie itd. ? Z tego co zrozumiałem mogę zwrócić uwagę czy poduszki silnika są w porządku