za 160k wybrałbym nowego Focusa RS i zajechał to żeliwo na śmierć ;)
Printable View
za 160k wybrałbym nowego Focusa RS i zajechał to żeliwo na śmierć ;)
Alfa to też kawałek blachy, ale ładniej ukształtowany. Kupuję Alfy (i Fiaty) bo są ładne, a ja jestem estetą i lubię otaczać się ładnymi przedmiotami. Toyoty ładne nie są.
No i za to "ładne" właśnie trzeba dopłacić... Tak to niestety działa. Jeśli patrzysz na funkcję przedmiotu, to zegarek Breitlinga nie jest istotnie dokładniejszy od Casio. A cena zupełnie inna.
Z tym wnętrzem, to też nie pojmowałem połaci czerni we wnętrzu, a czarna podsufitka ? - boszzz..
ALE - w naprawdę mocnym wozie, tak naprawdę, topie z topu danej wersji i w uzasadnieniu z osiągami (więc nie TI znaczek na 1,9jtd) to kompletnie, ale to kompletnie traci znaczenie, o ile jedzie tak że na nic nie masz czasu patrzeć i innych wrażeń jest masa że nie wpuszczą już bodźców wzrokowych typu koloru tapicerki. Jakoś nie widziałbym tego beżu i jasnego mat-drewna w wersji QV. Ta czerń to taki symbol bezkompromisowości- wiesz, że niby upaćkany olejem i pyłem klocków wsiądziesz i się pierdólkami typu zabrudzony boczek nie przejmujesz. Wiesz, takie dla twardzieli... prawda ;)
No ale żarty żartami, ale do QV to czarne wnętrze faktycznie pasuje, nie rozprasza i pozwala skupić się na tym co w QV akurat istotne .
Natomiast mając konkretne ceny można sobie się pozastnawiać - czy QV , czy może jakaś podstawowa i coś bezkompromisowego na tor, czy też konkretny klasyk jakiś ? nie da się wszystkiego w jednym połączyć.
Poczekajmy na ceny, ale trzeba powiedzieć, że Alfa z tył napędem będzie pozycjonowana obok BMW i Mercedesa. 37k euro (netto to około 30k euro) to i tak taniej niż C-Klasa czy BMW 3. Na to trzeba tak popatrzeć. Powtarzam - Sergio chce zrobić z Alfy globalną markę premium, bo na premium ma się największe marże. Szkoda, że ten diesel jest powyżej 2 litrów bo akcyza zabije u nas ten samochód.
Można tak mówić w przypadku 4C, który faktycznie jest wyścigową zabaweczką, ale Giulia będzie raczej codziennym samochodem z dobrymi osiągami - a stojąc w korku podczas codziennej porannej trasy do fabryki, chciałbyś sobie pooglądać i pomacać coś ciekawego ;). Przecież M3 czy M5 też nikt nie kupuje tylko na tor - bo wtedy chyba lepiej kupić Elise albo coś :).
Radosuaf a Tobie przeszkadza czarna podsufitka mimo 150km?? No ja was blagam..
Oczywiście, że mi przeszkadza - uważam, że to najgorsza rzecz w Giulietcie, w poprzedniej miałem dach panoramiczny, to było trochę jaśniej, a teraz jest niestety jak w czołgu... Cóż, zwyciężyła ekonomia.
Ekonomia? Ona jest zaczerpnieta z qv przeciez.