-
Koledzy mam trochę inny problem z klimą który pojawił się wczoraj. Klima ustawiona czy w auto czy w manualu chodzi około 1 do 5 min i po chwili rozłącza się na ok 1 do 5 min i sama znowu się załącza i tak w kółko. Czy ktoś może spotkał się z takim przypadkiem i może wie jak ten problem rozwiązać?
Jednak chyba to nie problem klimy bo na samym nawiewie dzieje się to samo. Czy wpływ na mój problem może mieć wymiana panela klimatyzacji? Wymieniłem go jakieś 3 tygodnie temu i prócz mrugajacego stanu licznika nic się nie działo aż do wczoraj.
-
Witam, odesłano mnie do tego tematu z moim dźwiękiem który tylko pojawia się gdy klima jest włączona link: https://www.youtube.com/watch?v=iPwuZqETne8
do tego dodam że leci woda z pod samochodu po używaniu klimy, czy to normalne? czy powinna być gdzieś odprowadzana?
-
Odgłos dokładnie taki jak u mnie.
Woda jest właśnie odprowadzana pod auto, jeśli leci to dobrze - gdyby nie leciała to zacznij się martwić :P
-
Właśnie trochę mnie to zdziwiło a wcześniej wystarczyło że jakiś płyn ucieka ale zlokalizowałem tą rureczkę z której skrapla się woda i mnie zastanawiało czy tam ma być czy to powinno być gdzieś z czymś połączone, no ale cóż wyjaśnione więc wróćmy do magicznego dźwięku, u Ciebie wiadomo co to konkretnie jest do naprawy? mam nadzieje że nie cała sprężarka ;D
-
Właśnie u mnie woda nie ucieka:)juz myślałem ze tak w alfa powinno byc:) a teraz trzeba się martwić co jest nie tak. ..maciek gdzie ta rurka się znajduje?
Napisane na Commodore C64..;)
-
W pierwszej kolejności nabijcie układ odpowiednią ilością czynnika. Bo to jest w większości przyczyną tego dźwięku.
-
Sprężarkę już miałem robioną rok temu bo puszczała czynnik bokiem, więc była uszczelniana. Nie wiem co to, prawdopodobnie kwestia złej ilości oleju w układzie, bo czynnika miałem za dużo i był spuszczony i sprawdzałem w FESie to ciśnienie robocze jest prawidłowe. Obstawiam więc olej.
U mnie woda ucieka pod autem, ale mimo to jak wyłączę klimę to natychmiast wszystkie szyby parują i robi się zaduch. Szczególnie dzieje się tak, jak np. jeżdżę w dzień z klimą, odstawię auto po południu i wieczorem znów gdzieś jadę. Wsiadam, odpalam, klima "pamięta" że była włączona ale jest chłodno, więc wyłączam klikę - parę sekund i nic nie widzę bo wszystko zaparowane. Jedyna opcja to włączyć z powrotem klimę i w kilka sekund odparowuje. Tym niemniej tak chyba być nie powinno i jest to denerwujące.
-
Jak wsadzisz glowe w przestrzen pusta kolo filtra paliwa to tam na dole jest taka rurka zagieta powiedzmy ze pod katem 90 stopni i jest to mniej wiecej w tej samej pozycji co filtr mysle ze latwo znajdziesz, mi tam kapalo ;d
-
To chyba nie ta rurka, bo ta od odprowadzania wody z parownika jest gdzieś przy lewej kostce pasażera (w kabinie).
-
1 załącznik(i)
Załącznik 210471
U mnie to z tej rureczki leci jak by nie patrzeć jest to też gdzieś na wysokości lewej kostki pasażera :D