Stelvio, Stelvio, Stelvio. Żuczek, Stelvio powinno się kupić nawet jakby się nie podobało co nie? Przecież to najlepszy samochód choćby się to komuś nie podobało i każdy kto kupuje inne auto jest po prostu idiotą.
Printable View
Stelvio, Stelvio, Stelvio. Żuczek, Stelvio powinno się kupić nawet jakby się nie podobało co nie? Przecież to najlepszy samochód choćby się to komuś nie podobało i każdy kto kupuje inne auto jest po prostu idiotą.
Wiadomo że wybierając Alfę człowiek kieruje się emocjami, w mniejszym lub większym stopniu- to ma też wpływ na model kolejnej Alfy, gdyby nawet ta kolidowała z potrzebami rodziny. Ktoś kto wybiera auto na podstawie chłodnej kalkulacji, biorąc pod uwagę koszty, trwałość itp. wybierze inne auto (i z tego co tu niektórzy piszą, to dziwię się że jeszcze mają Alfę). Jak dla mnie, to Alfa nie powinna nawet robić takich pokracznych, obłych SUV-ów, bo to nie pasuje do wizerunku marki (ale cóż, kiedyś robiła nawet trolejbusy).
Ja bym celował w jakiegoś Lexa, albo Audi 2.7bi turbo, ewentualnie 3.0tdi ;)
Wozek akurat dobieram taki zeby byl praktyczny i wygodny w uzytkowaniu. W tym przypadku jest to model, ktory z tego samego elementu pozwala zrobic gondole dla nowordka/niemowlaka i siedzisko dla rocznego dziecka . Takie elementy sa dwa, oczywiscie za kazdy trzeba oddzielnie placic a jak polaczysz to z jakoscia i trwaloscia, wowczas kwota skacze do grubo ponad 4k PLN. Byc moze nie wiesz, ale rama wozka podwojnego po zlozeniu bedzie wieksza niz jego pojedynczy odpowiednik. Przynajmniej ja mam takie obserwacje a sprawdzilem niemalo modeli i producentow z roznych polek cenowych.
I jesli uwzglednia sie potrzeby bliskich w kwestii bagazu, to tak 159 Sportwagon moze byc za male
a Van to nie moja bajka.
EOT.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
W rodzinie, jesienia 2017, pojawilo sie A6 allroad w ON 3.0 315 KM. Oczywiscie 4x4.
I szczerze mowiac jesli mialbym wydac tyle hajsu, nawet na roczne auto, ktore wewnatrz designem niepowala (pomijam jakosc, bo tandeta nie smierdzi), to wole wydac kase na nudnego Superba w 2.0 TSI 220 albo 280 KM.. ;-)
Pare stron wczesniej wskazalem wstepnie swoje typy marek i modeli. I niestety, jak wspomnialem, w innych markach prawie nic mi sie nie podoba na tle deski i srodkowej konsoli w 159.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
a oglądał ktoś fiata 124 spider ? Całkiem ciekawa alternatywa dla AR w tym typie nadwozia
Ale nie dla 159tki chyba alternatywa to ten fiat ?
No i jak już, to lepiej oryginał czyli Mazdę MX5, a nie fiata opartego na Maździe. Raz że ładniejsza i zgrabniejsza, dwa (albo to właściwie raz :) ) - roadster powinien mieć jednak silnik wolnossący a nie turbo a w Maździe wiedzą jak budować roadstery, po trzecie poprzez część auta jednak z włoskimi genami, conieco większe ryzyko że podziwiać krajobrazy będzie można z pobocza przymusowo czasem ;)
MX5 zrobiła na mnie rewelacyjne wrażenie, musiałbym się fiatem 124 przejechać dla porównania :)