Powinna, w końcu bloku silnika chyba nie zmieniali, czy jednak?
Printable View
Powinna, w końcu bloku silnika chyba nie zmieniali, czy jednak?
Ten link nie działa a jaka cena tych uszczelek ?
69 i 84zł
Wow nieźle ja płaciłem 200 za komplet
No obie
Ciekaw jestem ile będzie mnie kosztować uszczelnienie dołu silnika
Tak bo co chwile mam plamę oleju pod autem...
uszczelniacze wału, uszczelka pod miskę i tyle ale zwalać skrzynię trzeba no i olej
Man uszczelki komplet na dół tylko robocizna w jednym z warsztatów 200 zł chcą za same wyjęcie i włożenie skrzyni
No, dobra kasa. Jak nie robisz sam a chcesz mieć perfekt auto to musisz się liczyć z tym że sama robocizna szybko dobije przynajmniej do 1/2 wartości auta. Ach gdybym tak ja miał swoje animozje zlecać warsztatom... wymiana silnika, wymiana przegubów, uszczelniaczy... szybko bym poszedł z torbami :)
To rozumiem ze kasztelan sam wszytko robisz przy swojej 155?
Wiele rzeczy w tym aucie jest tania w robocie wiec ja nie narzekam a mechanikiem nie jestem ze wszystkich alf jakie miałem 155 jest najtańsza w utrzymaniu pomijając oczywiście blachy :)
Tak, właśnie dlatego też to auto póki co więcej stoi niż jeździ, robię sam + brak czasu = nieruchomość na kołach.
Ale ten sezon jadę wreszcie znowu na zlot więc będę spinał 4 litery żeby pojechać tam Alfą, nawet jeśli mam mieć zderzaki w różnych kolorach :)
Liczę na to :)
Mam zamiar kupić na dniach nowe opony do speedline 16 cali co wybrac 205/45 czy 205/50 boje się czy 50 jak obniżę alfe czy nie będzie obcierać co radzicie aktualnie mam 225/40 i nie sposób tak jezdzić ..
kurde teraz to juz nie wiem miałem w czerwonej 215/45 i było twardo ale o dziwo felgi sie nie krzywiły
tu masz wszystko co do naciągu opony https://tyrestretch.com/
natomiast tu sprawdzisz rozmiar http://www.willtheyfit.com/
O fabrykę się nie martwię będę obniża tak jak czerwona o 40 mm
A mówiłeś że twarda była... Na seryjnym amorku na bank będzie tarło, a już na pewno na starych.
Sprawdziłem i 155v6 seryjnie miała profil 195/50r15
To co mam kupić plan jest taki Koni Sport wraca na przód + voghtlandy -40 czy profil 50 bedzie ok czy mam znowu jezdzić na 45
Była ale mam do wymiany przednie amory i tak a koni maja 78% wiec trudno przeboleje
Nie wiem jak wy ale ja dziś wykorzystałem pogodę do jazdy Załącznik 194148Załącznik 194149
Obczajcie Co Davide znalazł, czemu alfa nie produkowała jej jak w przypadku 156 gta przecież te auto zamiatało w tamtych czasach wszystko
https://www.youtube.com/watch?v=ZerBxjeBBFc
Przecież puścili TI-Z na Japonię, wersja oczywiście mega zlimitowana do chyba 25 sztuk, zrobiona na bazie Q4. To co jest na filmie wygląda na jakąś własną wydumkę na modłę TI-Z.
Jaka moc miała taka wersja ? Ale wygląd 155 gta bije według mnie wszytko 156 gta wygląda strasznie biednie w porównaniu z tym
Bo GTA była szybkim autem seryjnym a TI-Z wersją limitowaną w pełnym tego słowa znaczeniu. Moc 215KM. No i to GTA-Z, TI-Z miała pod maską TS'a, ale to trzeba doszukać bo już nie pamiętam a wyszperane na szybko różnie podaje.
Nie bzdury tylko GTA-Z pomyliłem z TI-Z, dlatego też napisałem że trzeba poszukać.
No dobra ale to jest gta nic nie mogę o niej znaleźć