Pytanie zasadnicze.
Do świeżego oleju, który wymieniany jest co 8 - 10tkm max. poprzedzony oczywiście płukanką silnika lepiej dodać AR9100, czy 9200?
Printable View
Pytanie zasadnicze.
Do świeżego oleju, który wymieniany jest co 8 - 10tkm max. poprzedzony oczywiście płukanką silnika lepiej dodać AR9100, czy 9200?
Panowie czemu do jtd 8v i 10v czyli najstarszych producent zalecał 10w a do 16v już 5w? Jakieś różnice konstrukcyjne? Do pierwszych jest dla przykładu selenia turbodiesel a potem do szesnastek selenia wr. Też pytam bo trafiła mi się selenia turbodiesel w cenie marketówki tylko czy warto to wlewać do cf2 skoro ma niezbyt pochlebne opinie w tym wątku.
Starsze 8v miały regulację na płytki, a nowsze 16v już hudraulikę i pewnie stąd to się wzięło. Co nie zmienia faktu, że ja w 8v śmigam już kilka lat na 5w40 i silnik nie eksplodował, nawet wycieków nie posiada.
Wydaje mi się, że za dużo kombinujesz z tym olejem.
Prawda jest taka, że 8v to i na kujawskim pojedzie:) heheh i panewki nie eksplodują:D to tak żartem.
To ja troszkę z innej beczki.Co ile można zmienić markę oleju? Pytam gdyż chce znów przejść na Motula
A co z Millersem nie tak?
Dla Mnie wydaje mi się że auto chodzi głośniej chyba że to moje wyobrażenie i nawet Archiola dolałem
Serio tak po dźwięku i "wydaje mi się" zmieniasz olej na gorszy ?
Ja po wymianie ani się nie wsłuchuję, ani nie sprawdzam koloru ani nawet czy pachnie fiołkami ... bo parametry oleju w ekstremalnych warunkach mają się tyle do tego co naszemu prezydentowi do inteligenta.