Szkoda mi jej żeby poszła na części i się zastanawiam czy nie wziąć, postawić i powolutku zrobić na cacy.
O ile jestem w stanie wycenić koszt blacharki to zawieszenia nie bardzo.
Printable View
Szkoda mi jej żeby poszła na części i się zastanawiam czy nie wziąć, postawić i powolutku zrobić na cacy.
O ile jestem w stanie wycenić koszt blacharki to zawieszenia nie bardzo.
Ja bym nie bral, moze miec kielichy pokrzywione, a w 166 nie ma jak kątów poustawiac wiec mozna niezle wtopic. Ew musialbys dorobic rozporki na tyl i na przod, a poniewaz nie ma nigdzie do kupienia bedziesz musial modzic sam niestety.
No teraz dałeś do myślenia ... myślisz, że strzał doszedłaż do kielicha ?
Mysle ze nie warto ryzykowac, ten przod mi tak srednio wyglada. W 166 to wszystko jest bardzo delikatne ja bym tam nie ryzykowal. Z przodu jeszcze rozporke wstawisz, sam zrobisz ale z tylem nie bedzie tak latwo. Trzeba by bylo rozpierac kilichy ktore sa pod tylna polka z tylu. Obie rozporki musialyby by byc regulowane. Jak sam nie umiesz to zrobienie jednej to koszt chyba 500zl w gore.
z tyłu mogła po prostu peknąć belka/sanki ,są aluminiowe średnio znoszą uderzenia:)
Witam
Przymierzam się do zakupu alfy 166. W zeszłym tygodniu oglądałem tą alfę
http://www.allegro.pl/alfa-romeo-166...099148297.html
Auto wzbudziło moje zainteresowanie gdyż szukałem takiej wersji. Ale mam parę wątpliwości
- auto kopciło na czarno przy dodaniu gazu na betonie została mała sadza sprzedawca powiedział ze auto wcale nie jeździ i ze zapala się błąd świec
czy to może być powodem dymienia czy coś jest nie tak?
- wyczytałem też że po rozgrzaniu silnika należy odkręcić korek od oleju i sprawdzić czy poleci dymek zrobiłem tak i jakaś para poleciała czy to faktycznie tak jest?
- z elektryki nie działa opuszczanie tylnych szyb z pozycji kierowcy (tak poszczególne opuszczanie szyb dla drzwi z osobna działa) czy naprawa tego to droga rzecz?
= z uwagi na to że autem jeździł dyrektor w firmie skóra i wnętrze trochę jest brudne i szciuchrane czy da się je jakoś zreanimować żeby wyglądało ładnie i czysto
po za tym auto ma wgniecenie przy dachu oraz w drzwiach od strony pasażera.
Prosiłbym o rade w w/w kwestiach i ewentualne dodatkowe porady .
Ladna ta Alfa ale
1. Diesel i do tego jak mowisz problem jest, a naprawa moze byc droga ! Przejrzyj forum
2. Automat, niestety nie sa one trwale i czesto sie psuja.
3. Nie dziala przelacznik zespolony, czesty problem w Alfach, uzywany znajdziesz na allegro.
4. Wnetrze sa sie zreanimowac, trzba wyjac fotele i podloge i to wyszyscic bardzo porzadnie.
5. Blachy zrobisz raczej bez problemu, ciezko znalezdz kilkunastoletnie auto bez takiego problemu.
O tak - Tydzien mi to zajelo. Z tylu na 3 zdjeciu widac jak brudna jest kanapa ( to nie swiatlo ) i jak czysty jest fotel po regeneracji.
Załącznik 90805Załącznik 90806Załącznik 90807Załącznik 90808Załącznik 90809
Ja osobiscie proponuje auto w manualu i benzyne. 2.0TS spokojnie daje rade z racji swojej elastycznosci max momet obrotowy juz od 3800 obr/min lub bardzo trwale jednostki v6. Spalanie odpowiednie do pojemosci ;)
Po VIN'ine można zweryfikować autko w ASO w którym było serwisowane, z elektryką drzwi może okazać się pierdoła (przetarta wiązka przy drzwiach), z silnikiem (dymienie) już jest większa zabawa, trzeba by podłączyć autko pod kompa i sprawdzić błędy, może być to problem np z EGR lub z turbiną, albo faktycznie autko trzeba by przepalić ze względu na długi postój. Blacharka to pikuś.
Silnik 2.4 JTD 20V jest równie trwały co V6, skrzynia automatyczna to jest przyjemna w obsłudze.
O czym w ogóle FifthGear piszesz. TS w 166 to jakiś żart...:)
A automat w doładowanym dieslu tylko dla odważnego :)
Dymienie - jeśli diesel naprawdę długo stoi to każdy (bez DPF'a) zakopci przy przegazowaniu.
Spod korka oleju moze pójść para także od długiego stania - pytanie czy była to para czy dymek.
Kwestia brudnego wnętrza - opanuje to każda lepsza firma czyszcząca jeśli nie chcesz się bawić w to sam.
Nie trzeba nawet do tego wyciągać ani foteli ani wykładziny.
Środków do skóry jest sporo - najlepsze chyba firmy Gliptone (sprawdź na Allegro).
Co do samego auta - spradź czy skrzynia biegów była serwisowana (wymieniany olej) - jeśli nie to przy przebiegu 200 000 km musisz to zrobić na samym początku (i to wymianę dynamiczną z płukaniem).
Bardzo przyjemnie jeździ się takim autem - silnik idealny do automatu.
Wbrew przedmówcy nie polecę (zresztą nikomu) silnika 2.0 TS - nie tylko w tym aucie (o powodach mozna poczytać wiele na tym forum) - a V6 wiadomo ile palą (a z kuchenką gazową w bagażniku rozumiem, że nie każdy chce jeździć).
W ogłoszeniu napisali, że historia serwisowa auta jest więc sprawdź czy cokolwiek robili ze skrzynią.