Bym musiał poszukać kwitów, żeby sprawdzić jaki miałem przebieg przy zakładaniu... Ale zakładałem mniej więcej rok temu i pewnie jakieś 20 tysięcy stuknęło.
Printable View
Pytanie!przy mocnym wcisnieciu hamulca w prawym kole cos strzela i jakbt delikatnie pedal sie zapadal.nie do konca.albo jak stoje na swiatlach z wcisnietym hamulcem to tez ten dzwiek jest.tylko lewe kolo.sprawdzilem klocki tarcze i jest ok.zacisk brembo,tarcze brembo,klocki ferrodo.dodam tylko ze w moim kangoo hamulce to zyleta w porownaniu z alfa.ktos ma pomysl?plyn wymieniony 2,5roku temu
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
Jaką średnicę mają tarcze z przodu tzw."małe brembo"? 305mm?
Ogłoszenie parafialne:
arekgr, mógłbyś przeczyścić swoją skrzynkę? Chciałbym ci wysłać PW, ale skrzynka jest zapełniona i wyskakuje błąd :)
Mam nadzieję, że dalej tu zagląda.
Witajcie,
Mam dwie sprawy:
1. podczas jazdy prawy tył mi piszczy w rytm obracającego się koła (nasila się przy zakrętach), czy to łożysko czy już przyszedł czas na wymianę tarczy i klocków?
2. jeśli to tarcze i klocki to proszę napiszcie co najlepiej kupić (jazda spokojna bez gwałtownych hamowań itd) Alfa 159 z 2007 r. 1,9 JTDM 150 KM (Zar939000071480960
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam forumowiczów
hej
Ad. 1. Łożyska nie piszczą.... pewnie to klocki
Ad. 2. Z Twojego opisu to byle co... aczkolwiek okreslenie jazda bez gwłtownych hamowan, to można adekwatnie jeszcze pare innych elementów bezpieczestwa z auta zdemontowac ;)
Polecam klocki Textar - miesiąc temu wymieniłem u siebie przód. Miałem jeszcze klocki fabryczne, wytrzymały 74 tys km.
Pierwsze co rzuca się w oczy - praktycznie brak pylenia, wreszcie mam czyste felgi. Fabryczne klocki niestety brudziły strasznie.
Bardziej chodziło mi o to żeby nie wrzucać mi propozycji typu super sport kocki hamulcowe itd - spokojne tatusiowe jeżdżenie :)
A co do problemu to wyczaiłem, że piszczy mi w przy wchodzeniu w prawe zakręty prawy tył, w momencie, jak delikatnie nacisnę pedał hamulca piszczenie ustaje. Może coś tam ociera?