Też słyszałem o nim wiele dobrego, ja na razie wziąłem z adbl bańkę apc. :)
Printable View
Jesli produkty beda dobre to warto kupować od polskiej firmy. Myśle ze bede powoli zbroić sie w ich produkty.
Koledzy czy używał ktoś QD z Chemical Guys Pro Detalier na czarnym aucie I może się wypowiedzieć czy naprawdę wyciąga głębię koloru i pod bija looka?
Podbijanie wyglądu przez quickdetailer to już ostatnie 0.2% jakie można wyciągnąć. Najpierw korekta, albo ew. jakieś maskujące AIO/cleaner, potem dobry wosk i auto będzie już wyglądać bez podbijania quickdetailerem, bo to nie jego zadanie. Szczególnie na czarnym aucie, które będzie wyglądać nawet posmarowane kremem nivea. ;)
Tyle to wiem auto ma na sobie z PB Blask Hole i wosk z PB Natassy Blue chodzi mi o pielęgnacje miedzy woskowaniami po myciu.
To jak najbardziej się nada :top:
Soft99 fusso 12 months - jedna warstwa - tydzień juz ma :)
http://youtu.be/Afm3zo8RhMI
Czym da rade usunąć sok z lipy?
Mac Prickbort.
Hej!
Renowacja, odnowa lakieru. Polecacie żeby zrobić samemu (ręcznie) czy lepiej wybrać się do specjalistów? Może macie kogoś godnego polecenia z Wrocławia?
Jak samemu - to nie ręcznie. Ręcznie to możesz sobie pomiziać lakier a nie zrobić korektę/renowację.
Na początek maszyna (jakiś Vander/Bass co najmniej), pady, pasty, fibry, zmywacz/IPA ... jak chcesz zrobić to raz a dobrze i niezbyt Cię to "kręci" to zdecydowanie lepiej (a i taniej) oddać do specjalisty.
We Wrocławiu masz kilka firm - choćby WetLook ( www.facebook.com/WLD71 ).
Jeśli producent zaleca nakładanie więcej niż jednej warstwy wosku naturalnego, to ile tych warstw ma być? Ponoć lepiej parę cienkich warstw niż jedną grubą bo i tak nadmiar zetre fibrą ? Ile warstw najlepiej nałożyć? 2-3-4? :) Im więcej tym trwalszy wosk?
Dwie. Bardziej chodzi o równomierne położenie niż o grubość (czy trwałość).
Powolutku doprowadzam auto do stanu, który mnie zadowoli. Aktualnie wyczyściłem środek. Po stanie gąbek/mikrofibr stwierdzam, że poprzedni właściciel środka to raczej nie czyścil :D
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/06/182.jpg
http://www.petrostar.pl/kosmetyki/cz...or,p2057779753 Oryginał? Taki sam jak w małych puszkach czy jakaś podróbka? Miał ktoś z tym styczność?
Oryginał. Tylko po co komu taka wielka pucha? :) Standardowa pojemność jest nie do zużycia, a co dopiero tyle wosku...
A ile orientacyjnie kosztuję taka usługa ?
Jaka usługa bo nikt tu o usługach nie mówił ?
Renowacji / odnowy / korekty lakieru. Niestety w mojej 159 lakier wymaga interwencji lecz nie mam zbytnio warunkow do tego by samemu sie tym zajac.
Ceny za różnego rodzaju usługi możesz zobaczyć choćby na przykładzie mojego studia (link w podpisie).
Nie masz uzupełnionego profilu (miasta), więc nie mogę Ci polecić konkretnego studia gdzie zrobią to fachowo ...
Sonax BSD po 1.5 miesiaca na przedniej szybie od nalozenia.
https://vimeo.com/131707525
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Widzę BSD dobre na wszystko już :-P
Wrzucilem na probe.
Wycieraczki maja ponad 2 lata i idealnie zbieraja na tym wosku. Przed nim podskakiwaly itd. Zamowilem nowe a tu taka niespodzianka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Co powiecie o niewidzialnej wycieraczce z Rain-X ?? DO tej pory używałem K2, ten Rain-x będzie lepszy, dłużej poleży???
2-2,5 miesiąca na przedniej i 3-6 na bocznych pod warunkiem dobrego przygotowania szyby.
Lekkie polerowanie czymś w stylu AutoGlym Car Glass Polish, mycie szyby, odtłuszczenie czymś w rodzaju zmywacza do silikonu lub IPA i na to RainX.
Na nie przygotowanej szybie leży 3-4 tygodnie, po 2 słabnie.
A benzyną ekstrakcyjna zamiast IPA się nie sprawdzi?? Coś jeszcze do felg potrzebuje co da rade je fajnie zabezpieczyć, jakosc/cena :) jestem otwarty na sugestie.
A no i najważniejsze ;) czy szampon bezpieczny dla wosku , nie ruszy również rain-x'a ?
Do felg polecam:
CarChem Alloy Wheel Armour Polimerowa powłoka ochronna
Tenzi Top Clear Nano siedziało u mnie na przedniej szybie ponad pół roku. Preparat dobry i bardzo wydajny więc najlepiej kupować na spółkę z kimś lub odlać sobie i odsprzedać bo zużycie tego do celów prywatnych potrwa lata. W porównaniu z RainX jest trwalszy i porównując ilość bardziej opłacalny. Kładłem go na szybę 3 razy i za każdym razem po użyciu wycieraczek przez tydzień widziałem lekkie smużenie czego nie miałem po RainX.
A co do rain-x'a lepiej w atomizerze czy w butelce? Nie powiem bo wygodniej psikany :D jakaś różnica jest poza cena?
Jak się nie używało clenera Duragloss do opon (dostępnego od dwóch lat na rynku) to można być w szoku ...
I jak ja tłumaczyłem, że APC nie umyje tak idealnie opony jak Duragloss Tire Cleaner, to zaraz się na mnie wataha rzuciła, że reklama, nieprawda, kłamstwa i w ogóle kalumnie... A teraz wielkie podniecenie i odkrycie roku. Osobiście producent ADBL brał ode mnie DG Tire Cleaner i ich chemik rozkładał go na części pierwsze, aby poznać formułę. Duragloss Tire Cleaner czyści nie tylko opony, gumę, ale zawiera także specjalny składnik do czyszczenia opon z białym paskiem.
Artih, jedno tylko małe sprostowanie - DG Tire Cleaner dostępny jest od stycznia 2010 roku, czyli od czasu wprowadzenia przeze mnie marki Duragloss na polski rynek ;) I nie tylko Duragloss, bo byłem pionierem detailingu w Polsce.
We większym szoku byłem jak zobaczyłem naklejanie "wizytówki", ehm, "studia detailerskiego" na brudną wnękę drzwi. :lol:
Chłopaki, czy wy nie przesadzacie aby troszeczkę ? oddzielny preparat do mycia... opon???