-
5,1 |
1624 |
1721 |
1960 |
|
5,66 |
1769 |
2100 |
2064 |
|
6,16 |
1942 |
2404 |
2153 |
|
6,67 |
2120 |
2470 |
2245 |
|
7,17 |
2294 |
2407 |
2283 |
|
7,68 |
2481 |
2296 |
2305 |
|
8,23 |
2662 |
2227 |
2321 |
|
8,73 |
2814 |
2208 |
2317 |
|
Czy to chwilowe przeładowanie może być spowodowanie zaworem overboost czy bardziej zacinającą się kierownicą w turbinie
-
A tego to nikt ci na odległość nie stwierdzi - przeczytaj podwieszony temat o MCSFie
-
@bb85 ... zloguj je jak przmula bo chyba tego ci się nie udało w końcu ?
-
Stawiam na pompe vac. Tylko nie wiem jak ja sprawdzic bez rozbierania jej. A czy zbyt wysoki poziom oleju moze miec wplyw na prace pompy vac?
Wytapatalkowane z SGS2
-
zrobiłem kolejne logi z zaślepionym EGR czy ktoś z was zauważył większe spalanie przy pełnym zaślepieniu EGR
http://chomikuj.pl/djswinks/Logi+Alfa
-
Wracam do tematu. Temperatury na dworze wzrosły i problem powrócił. Po postoju w korku, auto ewidentnie traci moc, muszę dać więcej gazu, żeby ruszyć. Kiedy jadę i auto się chłodzi pędem powietrza problem nie występuje. Tak samo kiedy temperatury były poniżej zera. Podłączyłem dzisiaj auto pod kompa, wszystkie wartości w normie, błędów brak, temp wody 84 stopnie. Kiedy problem występuje mam wrażenie jakbym ruszał z włączoną klimą. Powiedzcie czy może czujnik położenia wału po nagrzaniu podaje złe wartości i to może być przyczyną? Druga sprawa - wydaje mi się, też że coś chrobocze od strony osprzętu przy pasku klinowym - pompa oleju, klimy, alternator?
Jutro jeszcze zrobię Logi jak będę wracał z pracy, ale tak jak mówiłem wartości wydają się okej.
Dodam jeszcze, że podczas tego problemu, auto trudniej odpala - musi ze dwa, trzy razy zakręcić wałem aby odpalił.
-
Sam sobie odpowiem, jak nikt nie wie. Dochodzę do wniosku, że może to jednak wina intercoolera. Może być uwalony w środku i na zewnątrz, przez słabo chłodzi rozgrzane powietrze. Wszystkie pomiary temperatury są przed coolerem, a za już nie, także nie mogę sprawdzić jakie powietrze podaje. Do tego, tak jak wspomniałem, jak były mrozy to problem nie występował, a teraz kiedy zrobiło się dużo cieplej wróciło.
W weekend chyba spróbuję dostać się do coolera i sprawdzić jak wygląda.
-
Ostatnio interesowałem się nieco sondą lambdą i w niektórych postach sugerowano jej uszkodzenie gdy silnik nagle słabł
-
JTD w ogóle mają sondę lambda?
-
Mają od CF4 (EURO 4) w górę.
Wysłane z mojego GT-I8190