zgadzam sie w 100% :DCytat:
Napisał Majkel
napewno jak tylko poprawia mi sie warunki finansowe to kupie sobie 33 1.7 16V :) bedzie to autko na weekendowe wypady :twisted:
Printable View
zgadzam sie w 100% :DCytat:
Napisał Majkel
napewno jak tylko poprawia mi sie warunki finansowe to kupie sobie 33 1.7 16V :) bedzie to autko na weekendowe wypady :twisted:
no lepszy moze w alfie 33.. w 145 jedyna słuszna jednostka to 2.0 :lol:
w 33 nie ma innej mozliwości :D ..Cytat:
Napisał Alfista
choć znam jedną pewną osobe co przymierza sie do wrzucenia 1.7 TS do 33 ;)
Ciekawe czemu konstruktorzy Alfy zmienil silnik boxer na TS? Chyba nie projektowali by nowego silnika jeśli stary byłby dobry.Tak mi przynajmniej się wydaje.
Majkel, to jest jak miód dla moich uszu :mrgreen:Cytat:
Napisał Majkel
Chyba jednak dojrzewasz, a starszy kolega już dawno mówił: Boxer jest lepszy :!: :P
Główną przyczyną tego były koszty produkcji boxera, zwróć uwagę że silniki boxera obecnie są montowane tylko w dwóch samochodach i żaden z nich nie jest sprzedaway masowo (SUBARU i PORSCHE). :wink:Cytat:
Napisał tomkap
Dojrzewam cały czas.... :) Jednak nie twierdziłem, never ever, że Twin Spark jest lepszy :)Cytat:
Napisał AR_33
Boxer ma jeszcze dodatkową przewagę nad Twin Sparkiem..... Mozna w nim zamontować bez problemów LPG II generacji :twisted: :twisted: :twisted:
Nie do końca to posunięcie konstruktorów AR... Zmieniono bx na ts bo taka byłaCytat:
Napisał tomkap
strategia fiata, nowego własciciela Alfy.
Otóż to...Cytat:
Napisał AR_33
i ja coś dopiszę odnośnie porównania boxera z twin sparkiem:)
żałuje że w ofercie Alfa Romeo na dzień dzisiejszy nie ma żadnego auta z boxerkiem pod maską,mógłby być chodż jeden model,który by kontynuował tradycje boxerów w AR.Mam nadzieje że kiedyś wróci ten typ silnika do palety. Wyobraźcie sobie Brere z silnikiem typu boxer z napędem na 4 łapy :twisted:
Wiem tylko tyle że nie da się porównać T.S. do Boxera jeśli chodzi o dzwięk.Wczoraj szedłem zupełnie rozkojarzony z dziewczyna i nagle coś przejechało koło mnie i zatrzymało się na światłach,słucham i odrazu przebudzenie bo to była zielona 33 1.4 boxer. A jak przejeżdżają 156 to dźwięk jest taki jak po prostu większości aut:(
a mi sie wydaje ze jak wkrecisz tsa na obroty to tez pieknie brzmi, przynajmniej dla mnie :DCytat:
Napisał DaniioDTB
kolega chcial sie przejechac moja alfa... wsiadl, jedziemy, nic nie mowi... po chwili sie odezwal "ale silnik to brzmi dosc, hmmm... przyjemnie" :wink:
kazda Alfa brzmi nietuzinkowo... obojetne czy to bedzie bx czy ts, obojetne jaka pojemnosc, obojetne czy v czy rzedowy ... (no, v to juz wogole brzmi cudnie ;) )Cytat:
Napisał gonzo