-
Ja jestem ledwo co po wymianie łączników. U mnie problem się nasilił... na początku bylo lekkie pukanie, teraz przerodziło sie to w donośny stukot przy większych nierównościach. U mnie głównie na progu zwalniającym to daje w dupe, stuk jest gdy z niego zjeżdżam
Send by Tapatalk 4 S4
-
Sprawdź to co napisałem i dodatkowo gumy stabilizatora.
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
-
No właśnie o to mi chodzi, cenne wskazówki:-)
Send by Tapatalk 4 S4
-
Dzisiaj podczas podnoszenia auta na lewarku słychać były podobne dźwięki do tych stukających tylko były bardziej skrzeczące tak jakby sprężyna pracowała, lub ocierała się o coś, ale może to coś innego... Może poduszka kolumny Macphersona? Ktoś coś kiedyś wymieniał to z jakiegoś powodu? Dodam że lewa strona nie wydaje dźwięków w ogóle tylko prawa.
-
-
No mam nadzieję że nie, wypluj te słowa... nie wytrzymałby 5tys? Całkiem nie dawno mi prawy skrzypiał "tapczanił" i wymieniłem po obu stronach. Stąd myślę że może jednak co innego, w środe odwiedzę dopiero diagnostę to może się wyjaśni;-)
Send by Tapatalk 4 S4
-
http://www.youtube.com/watch?v=ZP8xB0ClhLg
Czy autor tego filmu jest na forum, lub ktoś spotkał się z tym filmem? Bo stuki są bardzo podobne do moich tylko tutaj nie idzie wywnioskować z której mu to strony słychać. Może ktoś coś takiego miał?
-
Film jest mój, ale jak na razie stuki zniknęły samoczynnie. Teraz za to podczas ruszania bez gazu(delikatne puszczanie sprzęgła) występuje taki dziwny dźwięk, jakby stado świerszczy było pod maską :). Jak ruszam z delikatnym gazem to nie ma tego dzwięku.
-
Miałem to samo, przynajmniej dźwięk był taki sam , wymieniłem laczniki stabilizatora tylne bo dźwięk był z tyłu, okazało sie ze ten dźwięk nie tylko bierze sie od zużytych łączników lecz od peknietej tylnej sprężyny;) wymieniłem i cisza,
:)
-
Przy stukach podczas zmiany biegów obstawiam:
-przeguby wewnętrzny/zewnętrzny (można to sprawdzić wchodząc pod auto, złapaniu mocno półosi i próbie obracaniu raz w lewo raz w prawo, nie może mieć żadnych luzów).
-skrzynie biegów
Po prostu w momencie puszczenia gazu, gdy wał jest nie napędzany zwalnia, potem wbijasz bieg, dodajesz gazu, i kasuje się luz na przegubach i wtedy stuka.