Dużo dałeś za silnik? Jeśli można wiedzieć :)
Wysłane z mojego HTC One
Printable View
Dużo dałeś za silnik? Jeśli można wiedzieć :)
Wysłane z mojego HTC One
wiem ze bedzie teraz duzo śmiechu i komentarzy ale 1000zł z 1 m-c gwarancji z czym gwarancja na papierze. silnik kompletny
a skąd wiesz, że silnik z uszkodzoną panewką jest aż tak kiepski ?
bo ogólnie mówiąc, zawsze lepiej robić silnik jeszcze dobrze trzymający olej i w dobrym stanie, niż kupować coś niepewnego
w tym nowym silniku rozrząd także pewnie do może być do wymiany, oczywiście można ze starego przenieść .. ale to też koszta wymiany
bo to jest tak, jak masz swój warsztat to zrobisz wszystko, wymienisz silnik itp., będziesz naprawiał rzeczy z czasem, a tak zrobiony u kogoś to może być ciągła tułaczka na zasadzie: popraw to, popraw tamto
no ale do odważnych świat należy ... zdaj relację jak już wszystko będzie zrobione i troche pojeżdżone i w jakich kosztach oczywiście : >
Tanio tanio to kolego kupiłeś
TS kosztuje ok 2000PLN
Także 1000zł za V6 Busso to dobra cena
Powiem Ci ze jeśli zakładasz silnik w jakimś warsztacie weź na wszystko papiery (fakture) na robotę zebyś wrazie W!(odpukać) mógl potem się o gwarancje ubiegać,
w przeciwnym wypadku sprzedawca powie Ci ze zakładałeś sam a nie jesteś mechanikiem to nie umiesz itp :)
Powiedz mi znasz stan tego silnika? Cokolwiek? Masz pewność ze jest w 100% sprawny? Czy kupiłeś w ciemno?
Wiem tyle ze jest wymontowany z alfy166 o przebiegu 170000km która jeździła za granica
na pewno w ciemno...
Kolego życzę Ci tylko zeby był w dobrej kondycji i śmigał wiele km
Ale! jak Ci się zepsuje znowu silnik to nie psiocz ze AR to gówno itp :)
czasami sie zastanawiam czy ktos z Was kiedys kupowal silnik? 99% jest wyjetych, jedyne co mozesz to zakrecic walem zeby zobaczyc czy sie nie blokuje. jak by kupil nawet za 2 tys to tez loteria wiec lepiej kupic taniej :) a kupowanie od osob z forum wcale nie wrozy dobrego stanu silnika.
dareme89 napewno jak zakupisz u kogoś na forum to i więcej osób Ci moze powiedzieć czy to pewna osoba czy nie.
A w necie to loteria :)
Sam przez zakup silnika przechodziłem 2 razy i wiem ze jak się nie celuje w tą górną półkę cenową to potem i tak wyjdzie na to ze sie jeszcze sporo kasy dołoży...
dareme89, no masz rację :)
A ja mam już jakąs nauczkę kupowania silników, albo inaczej - aut z niby TYLKO pękniętą miską :)