Do 145 sa w ogole dedykowane sprezyny obnizajace mniej niz 35mm? Powiedzmy 20-30mm.
Printable View
Do 145 sa w ogole dedykowane sprezyny obnizajace mniej niz 35mm? Powiedzmy 20-30mm.
to ja mam takie pytanko:
Czy kupując np Bilsteiny B6 na przód i tył, da się je zamontować z orginalnymi sprężynkami i czy wtedy dalej wysokość będzie taka sama jak na orginalnych amorach ?
Chodzi o to, że chciałbym usztywnić bez obniżania całego autka ?
Czy ktoś może polecić jakieś inne sztywne amorki do AR 145 ?
Pozdr.
Bilsteiny B6 są przeznaczone właśnie do seryjnego zawieszenia bez obniżania, więc śmiało można je montowac z fabrycznymi sprężynami.
O wysokości zawieszenia decyduje sprężyna, zatem będzie tak samo lub minimalnie wyżej po wymianie amorków na nowe.
Do seryjnego zawiasu to chyba tylko B6 pozostają.
Do krótszych sprężyn są Koni Sport z regulacją twardości (drogie) i jeszcze FK (dośc twarde), ja na takich jeżdże.
---------- Post dodany o godzinie 00:55 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:39 ----------
Eibach ProKit obniża niby o 30mm według danych producenta. Sprężyny te były montowane w 145 seryjnie w wersjach Limited 500 i Edizione Sportiva.
Nie spotkałem się z progresami mniej obniżającymi do 145/146.
A ja mam taką sprawę: mam niebieskie sprężyny Eibach ale mimo, że Alfinka na nich zajebiście wygląda,to są jednak ciut za za niskie i jeszcze bardziej za twarde. Już kilka razy miałem problem z cieknącą miską olejową, opony na lato mam 195/55/15, na zimę 185/60/15 (okrutnie obciera!). Stąd moje pytanie czy da radę wyżej, ale niżej niż standard? Dla podglądu zdjęcie nr 1 to standardowe zawieszenie, nr 2 to takie jakie chciałbym mieć (a może to tylko złudzenie, przez Zendery 16"?), a reszta to kilka fot mojej Alfinki na aktualnej zawieszce. I co wy na to, koledzy?
Gdybyś jednak chciał seryjne, oryginalne to na wiosnę tzn około marca/kwietnia będę miał oryginalne sprężyny z Alfy 145 1,6 TS z 99 roku po przebiegu 95 tys km. Komplet wyciągnięty z mojej alfy, jak coś sprzedam bardzo tanio.
Masz jakieś foty jak na nich wygląda?
Mam:) tylko stoi na 15-nastkach 195/50/15
http://img17.imageshack.us/img17/3641/alfa1lm.jpg
http://img36.imageshack.us/img36/7777/alfa2d.jpg
Koła też są na sprzedaz
No właśnie, wygląda mi to trochę za wysoko... Powoli skłaniam się ku wymianie kół na 16", będzie wtedy i wyżej od ziemi, i mniej obcierania bo niższy profil opony;) Tylko te dziurawe drogi...
Niezbyt ładnie to wygląda ale jest praktyczne:) Ja na wiosnę wsadzam sprężyny eibacha i felgę 16-nastkę i opony 215/40/16. Jak coś to moja oferta jest aktualna
rooshyo ta Twoja to jest masakra, baardzo nisko. Moja nawet na zimowkach 14" tak nie lezy na ziemi!!! Mam czerwone eibachy.