A biora sie ze starosci i narypanych km...
Nikt sie nie kluci :)
Printable View
A biora sie ze starosci i narypanych km...
Nikt sie nie kluci :)
heh ostatnia wizyta paska 160kM diesel 2013r pr. przebieg 25000km wymiana oleju i zlali wiecej olej niz wlali na pocztku. Pytam jak to mozliwe - odp. to norma nowoczesne silniki sa tak wymyslone aby były bezobsługowe i niezawodne i niewolno przekraczac okresów wymian. Audi a6 2,5 diesel identycznie - 20000km po wymianie stan powyżej max - nikt niedolewał - CUDA PANIE!!!!
Magia DPF, jak nie przedmuchasz auta porządnie na ekspresówce raz na jakiś czas to są takie cyrki, komputer leje tyle paliwa że przechodzi pierścieniami i "przybywa oleju".
To Ty i ja wiem i pare osób - innym sie mówi ze tak ma być.... Kuzyn pracuje w labolatorium znanego koncernu olejowo-paliwowego , w 2000r wymyslili olej silnikowy który wystarczy bez wymiany na całą żywotność auta , tylko nalezyc trzymać stan- tylko po co? - to nie jest na reke koncernom.
Jeśli ktos naprawde zna sie na motoryzacji to nie bedzie gadał głupot ze silnik nie spala oleju. Ale wielu mysli ze wie juz wszystko , a ja mówie ze im wiecej wiem to wiem jak mało wiem.... :)
fr33 dobrze cię rozumiemy. Wy mi o dieslach gadacie ,że produkują olej. W BMW kolegi z 4,0 V8 1994 rok tyle naprodukował oleju że się zatarł. Zresztą i tak by się zatarł, bo ten silnik ma wadę fabryczną w postaci ścierającego się nikasilu na gładziach cylindrów...:)
"Naprodukował" to takie trochę mylne określenie... Raczej nazwałbym to mieszanką olejowo-paliwową, a nie produkcją oleju. Ktoś to przeczyta i pomyśli, że wymienione wyżej diesle produkują olej i zaczną kupować te auta z myślą o produkcji i sprzedaży :D :cool: