Tak.
Printable View
Tak.
Dzięki czyli u mnie jest ok :)
jak pracuje prawidłowo i czujniki od poziomowania są ok to kontrolka lamp ta po prawej stronie gaśnie ci razem ze wszystkimi ,jak nie to kontrolka pali się dłużej możesz też też słyszeć takie "warczenie"
w czasie poziomowania , to będzie znaczyło wydatki na czujniki poziomowania
Chyba Ci sie coś pomyliło.
U mnie kontrolka świeci się jakiś czas po odpaleniu samochodu. Pewnie przez przepaloną żarówkę w trzecim stopie. Poziomowanie chodzi bez zarzutu. Słychać wlasnie warczenie/buczeni. Od 3 lat tak mam i nic się nie chce popsuć.
Dla hejterow. Tak od 3 lat nie wymieniłem żaróweczki :D
A u mnie też się kontrolka przepalonej żarówki raz świeci dłużej po odpaleniu, raz krócej, żadna pozycyjna , stop, tablicy itd. nie przepalone, poziomowanie działa idealnie. Ki czort nie wiem ? Od coś około 5ciu lat tak jest .
Najczęściej są to problemy z układem poziomowania ksenonów, a jest to nagminnym problemem w po FL :(. To że słyszycie i widzicie wstępne pozycjonowanie lamp, to nie znaczy że ono działa ;). A wiem co pisze ;)
A mi się nie świeci dłużej nawet jak wszystkie wyciągnę :sarcastic: dopiero jak nacisnę CHECK to po zgaszeniu wszystkich długo świeci kontrolka świateł co oznacza do wymiany którąś.
Danus wierz mi, że na pewno bym zauważył gdyby coś było nie tak. W czasie jazdy nikt nie mruga, wiec jestem spokojny. Chyba, że to zwiastun nadciągającej awarii:)
Czego można sie spodziewać? Awari silniczka, czujnika czy przetwornicy?
Raczej czujnika/centralki. Przetwornic to chyba nie jest w stanie monitorować.
Też mi się świeci kontrolka i pewnie jak pisze danus to coś z poziomowaniem. Wstepnie sie swiatła ustawiają, dlatego nikogo sie nie oslepia ale ksenon zapewne nie reagule "w locie" na zmiany odciazenia itp. Trzeba podlaczyc sie do xenonow i zobaczyc, czy sa bledy. Ale szczerze to skoro mam oswietlona droge i nikogo nie oslepiam to jakos nie szukam sobie problemów.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka