-
Kupiłem Fulda SportControl. Tamte jednak były trochę za drogie, bo jeszcze dochodzi wymiana. Sprzedawca właśnie powiedział mi, że wybierze najświeższe bo jak się kupuje automatycznie bez kontaktu to dobierają losowo.
-
A wracając do rozmiaru... Alfe kupiłem z kołem zapasowym z fiata o szerokości 125. Czy w razie przebicia opony 215/45 można jechać na jednej 125? Pytam bo różnica jest straszna w szerokości, bo zapasowe jak od motoru wygląda :D Wy w ogole wozicie koło zapasowe? Bo przydałoby się właściwie to miejsce w którym ono leży na inne rzeczy...
-
Koło trza mieć, a 125 to chyba dojazdówka.
-
Tak, wiem że dojazdówka. Tylko da się tak jechać na 3 kołach 215/45/17 i jednym 125? Nie wiem jaka średnica tego nawet
-
Da się tylko bez szaleństw.
-
Jechalem autostrada przez 110km, na 3 oponach 205/55/16 a dojazdowa taka jak mówisz cieniutka. Jechalem tempomatem ciągle 70km/h bo max można 80 wiec nie naginalem. Poza ściąganiem w jedna stronę co było normalne bo dojazdowa była z przodu, to nic innego się nie działo. Od tego jest dojazdowa by dojechać do najbliższego miejsca naprawy :)
-
-
Ja jechałem z oponami 225/45 i jedna dojazdowka. Zarówno na przodzie jak i tyle (w osobnych sytuacjach). Nie ma tragedii. Tylko z przodu abs będzie marudził ale w końcu to tylko chwilowe więc nie ma co się przejmować.
Wyryte rantem felgi
-
I jak się Śmiga na fuldach ja na przyszły sezon chyba będę zmieniał bo
z przodu 5.2mm a tył 5,11mm
Do ilu wykorzystywać bieżnik myślę jak zejdzie tak poniżej 4mm jakieś około 3.5mm i wtedy wymienić na nowe .
Fulda Sportcontrol 215/45R17 91Y opór E(ostatnie na co patrzę) różnica znikoma w spalaniu na mokrym B hałas 67db dobre parametry
Opór toczenia |
|
Przyczepność na mokrej nawierzchni |
|
Hałas zewnętrzny [dB] |
|
Cena 4 szt z wys 1280zł
Hankook Ventus Prime 2 K115 215/45R17 91W
Opór toczenia |
|
|
Hałas zewnętrzny [dB] |
|
Cena 4 szt 1295zł
Uniroyal RAINSPORT 3 215/45R17 87Y
Opór toczenia |
|
|
Hałas zewnętrzny [dB] |
|
Cena 1384zł za 4szt Allegro ;)
Falken Ze914 215/45R17 91W
Opór toczenia |
|
|
Hałas zewnętrzny [dB] |
|
1164zł za 4szt.
I tutaj Sava posiadam zimówki do Roverka tej firmy i są ok maja dobre parametry w moto też opony tej firmy ;)
Sava Intensa Uhp V1 215/45R17 91Y
Opór toczenia |
|
|
Hałas zewnętrzny [dB] |
|
Cena 1150zł za 4szt
Ogólnie szukam czegoś w granicach 1200zł głośność max 71db i przyczepność na mokrym min B ;)
Myślę Nad tymi Sava fajnie wyglądają dobre opinie a wy co polecicie z wymienionych wyżej ?
Ps. Jest jeszcze
Hankook Ventus V12 evo2 K120
215/45 R17 91 Y
Niby pułka Premium
1316zł Na oponeo ;)
Opór toczenia |
|
|
Hałas zewnętrzny [dB] |
70 |
Hankook Ventus V12 evo2 K120 215/45 R17 91 Y ZR, XL
-
Masz porównaj sobie z moimi ulubionymi na lato ;) Jak lubisz tabelki ;)
http://www.goodyear.eu/pl_pl/tires/p...01&from=browse